неделя , 24 юни 2018
Начало / Спорно за спорта / Христо Стоичков в Топ 100 на най-добрите футболисти за всички времена

Христо Стоичков в Топ 100 на най-добрите футболисти за всички времена

Христо Стоичков е сред най-добрите 100 футболисти в света за всички времена. Това отреди класацията на авторитетното списание „Four four two”.

Легендарният български нападател се нареди на 89-о място. Като причина името му да присъства в престижната листа от изданието написаха:

„С великолепната си непредсказуемост, Стоичков беше в основата на Дрийм тийма на Барселона, воден от Йохан Кройф, който спечели 4 шампионски титли и донесе първи европейски трофей на клуба в началото 90-те години.“

Изтъкват се още горещият темперамент на Камата, склонността му към импровизация, блестящият дрибъл и навикът му да изненадва съперниковите вратари с удари от далечна дистанция.

Авторите на „Four four two” не пропсукат да припомнят и за представянето му на Световното първенство в САЩ през 94-а, когато неговите шест гола отвеждат националния отбор на България на полуфинал.

Като връх в кариерата на Стоичков е посочено партньорството му в атака с Ромарио през сезон 1993/1994, с който оформят една от най-добрите нападателни двойки на всички времена. Тогава дуото отбелязва 54 гола.

Все още изданието не е оповестило кои са футболистите в топ 10 на всички времена. Известно е само, че десетият е феномена Роналдо.

Вижте също

На Мондиала: Свалки и секс туризъм в големи дози – бразилец и рускиня демонстрират. ВАР прати треньор на Иран в болница

Въпреки предупрежденията към руските жени да се въздържат от интимни контакти с чужденци по време …