петък , 23 март 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Христо Панчугов: В десницата отсъства смислен разговор

Христо Панчугов: В десницата отсъства смислен разговор

„През последните години всички формули за обединение на десницата бяха изпробвани, всички грешки бяха допуснати“, смята политологът Христо Панчугов, който е и лидер на партия „Синьо единство“.

„След провала през 2013 г. решихме, че можем да направим нещо през Реформаторския блок. Компромисите обаче станаха видни, когато РБ стана част от управлението на ГЕРБ. Партиите вътре не бяха изчистили нещата помежду си. Видяхме как Бойко Борисов си играе с един или друг от лидерите на РБ. Съдебната реформа бе провалена, последва оставката на Христо Иванов“, разказа Панчугов в еМисия България.

„Разговорът сега ще тръгне в посока, кой ще наследи РБ, вместо десните избирателите да се чувстват горди от нея, от десницата. Този път Борисов се оказа, че изглежда по-читав от РБ и гласоподавателите избраха него“.

„Има много тежък синдром в българската десница. В десницата отсъства смислен разговор. Той се заменя от разговори кой има повече членска маса и т.н. Партийните лидери вдясно би трябвало да са се наиграли. Механичното сливане няма да сработи“ , каза още политологът.

ТОй се надява нещата да не приключиат само с едни оставки.

„Миналата седмица всички оплакваха резултата, голямата битка бе кой ще получи авторството на идеята за обединението. Страстите се упокоиха и започва да сработва партийният рефлекс. Няма да се уморя да повтарям, че този подход ще доведе до катастрофа“.

Според Панчугов парламентът сега е едно „изключително тъжно място“, но може би ще бъде и един от най-стабилните през последните години.

„Голямата отговорност на десницата е да даде смислен отговор и да бъде истински коректив на властта. И наистина да спре да се занимава със себе си“, заключи Паняугов.

Какво още сподели Христо Панчугов, вижте в следващото видео:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …