вторник , 19 юни 2018
Начало / Код 11-13 / Христо Комарницки, Чавдар Николов и Иван Бакалов за новите герои в „Прас-прес“

Христо Комарницки, Чавдар Николов и Иван Бакалов за новите герои в „Прас-прес“

Роналдо, изобразен рамо до рамо с Бойко Борисов в „Бистришките тигри“, първата дама Десислава Радева като генерал, а президентът Румен Радев като котарак. Това са част от карикатурите в новия брой на „Прас-прес“. Журналистът Иван Бакалов и карикатуристите Христо Комарницки и Чавдар Николов коментираха новите герои на вестника в студиото на „Код 11-13“.

„Аз съм невъзпитан карикатурист, но все пак първата дама е с дрехи, нали?!? Като за последна страница се е справила добре, но кака й „Корни“ също й е конкуренция. Относно Радев, сега е нарисуван като коте, в края на мандата може да бъде нарисуван и като тигър, нали е от семейство котки“, коментира Комарницки.

Журналистът Иван Бакалов коментира, че медиите обръщат прекалено много внимание на премиера Бойко Борисов. „Новини как премиерът Борисов е опериран по спешност са покъртителни. Менискус не се оперира по спешност и всичко е медиен шум. Да не забравяме, че той е 120 кг и играе футбол и тенис.“

По темата за премиера, карикатуристът Комарницки добави, че „Борисов е тичал да пристигне първи на 80-ата годишнина на Симеон Сакскобурготски и тогава е скъсал менискуса“.

В новия брой на “Прас-прес“ е намерила място и карикатура за разхлабените болтове на служебния автомобил на ДАНС, в който е пътувал председателят на ВКС Лозан Панов.

„Тази служба е за разформироване, при тези огромни заплати, да допусне такъв гаф. Не е възможно на служба за охрана да се случи подобно нещо, това е трагедия“, заяви Чавдар Николов.

Издателите на „Прас-прес“ заявиха, че проблемите с разпространението на вестника продължават, като като основен виновник посочиха депутата от ДПС Делян Пеевски и неговата фирма „Национална дистрибуция“.

„В България има около 6000 места за продажба ма вестници и списания, нашият вестник се продава на не повече от 130. 90% се продава в София, 10% в провинцията. Това е благодарение на монопола на Делян Пеевски, въпреки че от КЗК ни отговориха, че няма проблем и никаква злоупотреба с монополно положение.

Пеевски държи монопола на всички печатни издания, той определя кое в какъв тираж да се продава. Не случайно неговия вестник „Телеграф“ се издава в тираж от 100 000, а на конкуренцията в едва 20 000“, каза журналистът Иван Бакалов.

Той допълни, че въпреки трудностите, няма да се откажат да издават вестника, като ще наблегнат на интернет изданието. Целия разговор, вижте във видеото.

Вижте също

Финансовият журналист Кузман Илиев: Паниката на „Уолстрийт“ от вчера е симптом за това колко много напрежение има на пазарите

Какво се случва след паниката от вчера заради сриването на „Уолстрийт“? Може ли да се …