четвъртък , 19 юли 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Христо Комарницки: Ако нямам вдъхновение за карикатури, значи живеем в по-хубав свят

Христо Комарницки: Ако нямам вдъхновение за карикатури, значи живеем в по-хубав свят

Христо Комарницки представя изложба на карикатури със своите версии във времето за волите и неволите в житейските пътеки на четирима български президенти, както и „прощъпулника“ на петия от тях.

Изложбата се откри на днес, на 7 февруари 2017 г., точно 17.07 ч. в галерия „Класика“.

Десислава Микова разговаря с прочутия карикатурист, чиито илюстрации предизвикват големи политически дебати.

Трудно ми е да дам количествено измерение на карикатируте си и да кажа кой от президентите най-много съм рисувал, като че ли са поравно, каза Комарницки пред камерата на Би Ай Ти.

Той посочи, че освен четиримата български президенти и прощъпулника на петия, е включи в изложбата си и бъдещия ни шести или седми президент – малко ромче, което много иска да стане президент.

Избрах най-същественото от 6 хиляди рисунки и изкарах тези, които дават цялостен образ на героя, призна Христо Комарницки.

Той сподели, че, доколкото знае, президентът Георги Първанов притежава няколко негови работи.

Ако нямам вдъхновение за карикатури, ще означава, че живеем в по-хубава действителност, призна майсторът на карикатурата.

Той коментира още, че американският президент Доналд Тръмп се е превърнал в „клише в световната карикатура“ и неминуемо присъства и в неговите рисунки.

Категоричен е, че в карикатурите няма теми табу.

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …