събота , 23 юни 2018
Начало / Спорно за спорта / Христо Йовов: „Левски“ няма стратегия за бъдещето, всеки трябва да поеме отговорността си

Христо Йовов: „Левски“ няма стратегия за бъдещето, всеки трябва да поеме отговорността си

Бившият футболист и директор на „Левски“ Христо Йовов анализира какво се случва в синия клуб. Мнението му е, че трябва да има ясна стратегия за бъдещето на отбора.
„Видяхме високомерие в отбора на Лудогорец след чудесната игра над Цървена Звезда. Видяхме Левски, готов на всяка цена да постигне победата или поне да не загуби мача. През по-голямата част от играта Левски седеше по-добре на терена. Отборът винаги е наказвал високомерието на другите отбори“, коментира Христо Йовов в предаването „Спорно за спорта“.

Бившият футболист и директор на „Левски“ обясни, че никой не би посмял в такъв важен мач да направи умишлена грешка. „Съдията беше по-скоро незабележим. Привържениците на Левски желаеха твърде много победата и за това на моменти напрежението е ескалирало. Но според мен съдията се справи“, обяви Йовов.

Спортният директор Станислав Ангелов каза, че духът на отбора се връща в последно време. „Ако така продължаваме ни очакват само хубави моменти. Ясно е, че ще трябва да играем въпреки съдиите“, обясни Ангелов. Той не пожела да коментира думите на Йордан Лечков, че БФС няма специално отношение към отбора.

„Малко са хората, които могат да се концентрират и имат уникална възможност да напишат историята отново. Като цяло самото държание на футболистите на Лудогорец беше наказано заради това, че доста пренебрежително стояха на терена“, коментира Йовов.

„Няма облик „Левски“ и за съжаление може би трябва още време. До преди 3 дни говорихме, че нямаме никакви футболисти, а на следващия побеждаваме Лудогорец със същите футболисти. На Люпко Петрович наистина много му се трупа като напрежение. Нормално е да се получават такива неща“, обясни Христо Йовов. Той коментира и въпроса дали според него е необходима треньорска рокада. „Смятам, че в следващите 2-3 кръга всичко ще излезе наяве. Във футбола не можеш да скриеш нищо“, убеден е Бившият футболист и директор на „Левски“

Той отговори и на въпроса дали отборът има потенциал за шампионска титла като каза, че това би било много трудно за „Левски“.
„Време е да кажем кой какво е свършил и кой какво не е свършил, за да се стигне до това, което представлява „Левски“. Със сигурност всеки има някаква вина. Рано или късно клубът трябва да излезе да каже къде са грешните стъпки и решения. Това е грешно управление“, смята Христо Йовов.

Той каза, че би трябало отборът да извади двама или трима юноши, които да се доближават до качествата на „Литекс“.
„Чистим задължения към институции, които рано или късно водят до фалит. Това са точки, на които трябва да наблягат собствниците на клуба. Собствениците са виновни дотолкова, че правят назначенията надолу. В годините всеки прави назначения и трябва да изисква резултати и когато не се получава, все пак трябва да погледнеш и себе си“, заяви Бившият футболист и директор на „Левски“.

Той каза и кои са правилните хора, които биха могли да вдигнат отбора. „Не е тайна, че Станимир Стоилов е постигнал най-много успехи в най-новата история на „Левски“, каза Йовов, но добави, че въпросът е свързан и с въпроса за бюджета.

Вижте целия разговор с Христо Йовов в следващото видео:

Вижте също

На Мондиала: Свалки и секс туризъм в големи дози – бразилец и рускиня демонстрират. ВАР прати треньор на Иран в болница

Въпреки предупрежденията към руските жени да се въздържат от интимни контакти с чужденци по време …