понеделник , 23 юли 2018
Начало / Предавания / Просто Диков / Христо Иванов за новия политически проект: Тръгваме на война със статуквото

Христо Иванов за новия политически проект: Тръгваме на война със статуквото

Гост в студиото „Просто Диков“ бе и Христо Иванов. Бившият правосъден министър сподели, че на 8 декември му се родило момче, което е наречено Климент. В петък в „Независимия театър“ той анонсира своята готовност да започне изграждането на нова политическа сила.

„Нейната цел е първо да отговори на обективния факт, че в българския политически живот нито една от системните политически сили не желае да постави палитра от въпроси, свързани с правосъдието, справедливостта, корупцията по високите етажи на властта. Целта на тази политическа сила е да бъде мост, а не да отделя хора в нещо ново и отделно“, обясни Христо Иванов. Той посочи, че това ще бъде и политическа, и гражданска общност. Иванов посочи, че предстои регистрацията на партията, за да успеят да се явят на евентуални предсрочни избори през пролетта. Проектът се казва „ДА България“.

„Целта ни е да изградим широк фронт от партии и от ляво, и от дясно. Докато ние не освободим България от корупционния плен, нито една от другите политики не е възможна. Искаме да поставим този приоритет с взлом“, добави бившият правосъден министър. „Наборът от политически фигури, които са доказали, че са готови да работят по тази тема, е доста ограничен“, обясни още Иванов.

„Има една нова генерация, която разбира, че трябва да влезе в политиката“, добави бившият министър. „Ние отиваме на война с всички тези, които Цветанов нарича системни партии. И ГЕРБ, и БСП, и ДПС. Ако те имаха и най-малкото намерение да ограничат тази чума корупционна, която трови България, щеше да си проличи. Тръгваме на война с това статукво“, категоричен е Христо Иванов. Той посочи, че няма да има проблеми със събирането на подписи и учредяването и добави, че това няма да бъде еднолична партия.

„Тази партия иска да има 6 големи теми – освен корупцията, правосъдието и върховенството на правото искаме да поставим много сериозно темата за бедността и необходимостта България да стане много по-сериозно солидарна. Искаме да говорим с бизнеса. Трябва ни комуникация с бизнеса. Ние сега сме на начален етап. Целта е помощта, която ще получим от бизнеса, да бъде поставена в изключително ясни рамки“, категоричен е Иванов.

Той подчерта, че това, за което ще се борят, е да бъде приет и закон за лобизма. Христо Иванов обясни и какви са отношенията му с Иво Прокопиев и коментира, че Делян Пеевски е всичко онова, срещу което се борят.

Чуйте целия разговор с Христо Иванов в следващото видео:

Вижте също

Надежда всяка оставете: Даниел Кадик – безпощаден разрез на ситуацията в България и правителственото разхищение на държавни пари

Директорът на Фондация „Фридрих Науман“ за Югоизточна Европа  Даниел Кадик отпечата трето издание от поредицата …

5 коментара

 1. Подкрепям Христо Иванов и всеки който прави нещо за спасението на България.ГЕРБ,БСПи ДПС са ни управлявали достатъчно време.Каквото можаха направиха,кавото можаха откраднаха и резултата за България е плачевен.Необходими са нови политически проекти на хора с висок морал и компетентност.Ако на следващите избори старите играчи отново ни управляват,резултата ще е същият,а вината ще е наша на избирателите.За това подкрепям нови политически проекти с но ви лица за изграждане на нова политическа класа,която няма нищо общо със социализзма и ДС.

  ългария е плачевен.Необходими са нови политически проекти от хора с висок морал и компетентност.

 2. Анастасов

  Малеева, кога възнамерява да каже как е похарчила дарените по сметката й в PayPal пари на референдум 2015. Виждаме всички протестъри и марионетки на олигарсите са тук. Похвално е, така трябва, да предлагат алтернатива! Но до днес само реват по митингите!

 3. патриот- националист

  Г-н Иванов, „Бизнеса“ това са новосъздадените диви капиталисти в България, които освен своето забогатяване, нищо друго не ги интересува! Те заграбиха предприятията – чрез престъпни приватизации и ги унищожиха – продавайки ги за скраб, те крадат общински и частни имоти дори в София – можете да си представите какво става в провинцията, ти си създадоха „ЧСИ“-та, Частни пенсионни фондове, Трите пирамиди на жълтите павета – ограбили бълг. народ, смешно е Пеевски да е най-богатия и най-способния българин, стигнал дори до министерски пост…! САМО ПЪЛНО ОДЪРЖАВЯВАНЕ И ДЕЙНОСТИ ПОД УПРАВЛЕНИЕТО НА ДЪРЖАВАТА, ПРОКУРАТУРАТА И СЪДА! ДЪРЖАВАТА ДА ОПРЕДЕЛЯ ИКОНОМИЧЕСКОТО РАЗВИТИЕ СЪОБРАЗНО С РАЗРАБОТЕН ПЛАН ЗА РАЗВИТИЕ, И ТЯ ДА ФИНАНСИРА ИЗЦЯЛО ПРОИЗВОДСТВЕНИТЕ МОЩНОСТИ В ДЪРЖАВАТА – БЕЗ КАКВИТО И ДА СА ЧАСТНИЦИ ИЛИ ЧУЖДЕНЦИ – ГРАБИТЕЛИ!!! ВСЕКИ БЪЛГАРСКИ ЛЕВ ЗА ДЪРЖАВАТА, А НА ВСЕКИ СПОРЕД КОЛИЧЕСТВОТО И КАЧЕСТВОТО НА ТРУДА – ОСНОВОПОЛАГАЩИЯ МАРКСОВ ЗАКОН НА ИКОНОМИКАТА! КОЙТО ИСКА ДА РАБОТИ ЗЕМЯ – ДАВА МУ СЕ КОЛКОТО ИСКА – НО ДА Я РАБОТИ ТОЙ С ДЕЦАТА СИ – НО НЕ И ДА ЕКСПЛОАТИРА НАЕМНИЦИ! ТОВА Е ПРИНЦИПА НА „НЕ КРАДЕНЕТО“! СЕГА ВСЕКИ ИСКА ДА КРАДЕ, И ЗАТОВА ВЕЧЕ СА ОРГАНИЗИРАНИ МНОГОБРОЙНИ МАФИОТСКИ ГРУПИ ЗА КРАДЕНЕ В ДЪРЖАВАТА – В ПРАВОСЪДИЕТО, В МИНИСТЕРСТВАТА, В ЧАСТНИТЕ ФИРМИ, И НАВСЯКЪДЕ! БЪЛГАРИЯ Е ПРОБИТА БЪЧВА – БЕЗ ДЪНО, И АКО НЕ СЕ СПРЕ КРАДЕНЕТО И УНИЩОЖЕНИЕТО И ЩЕ Е ФАКТ! „ПАРИ ПРИ ПАРИ ОТИВАТ!“ КАЗВА МЪДРОСТТА НА ЧОВЕЧЕСТВОТО, НО ПАРИТЕ ТРЯБВА ДА СА В ДЪРЖАВАТА, А НЕ В ПРЕСТЪПНИ ЧАСТНИЦИ И ЧУЖДЕНЦИ- ПЕЧАЛБАРИ- ЕСКПЛОАТАТОРИ!

 4. РайнаСтТ

  Не смятате ли,да търсите отбрана в Служебното правителство?Защото,то ще бъде съставено от който успее да ви унищожи или охранява!Имаше антикорупциони,антикомунистически формации,които изчезнаха и разни леви ,социалистически и комунистически партии,само по имена са 80%!Не трябва ли първо да се проучи закривнето на тези партии?На каква основа са съ,дадени и с какви средства?Потърсете отбрана!

 5. Чалгария

  Умни, честни и достойни хора в новата партия, което автоматично означава че тя няма абсолютно никакъв шанс на изборите. Ние искаме чалга, Тошо/Бойко, и „братска дружба“ със съветските окупатори! Кочината, корупцията и мафията не ни пречат – важно е само хладилниците да са пълни!