неделя , 22 юли 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Христо Иванов: Този парламент е еднопеевски, с повече плесен и по-малко смокинови листа

Христо Иванов: Този парламент е еднопеевски, с повече плесен и по-малко смокинови листа

Председателят на движение „Да, България“ Христо Иванов гостува в студиото на еМисия България ден след парламентарните избори и направи своята равносметката си след вота.

„Над 100 000 гласа е важният резултат. Нашата цел е да отправим предизвикателство на съществуващия модел на управление. Няма как да сме доволни, но това беше важен първи етап от един маратон. Това е начало от наша гледна точка“, коментира Христо Иванов.

Той каза, че са спечелили гласовете на 35% от РБ, 22% от ГЕРБ, 4,4% от патриотите. „Ние очевидно сме успели да отворим това ветрило. Това не е нещо, което сме очаквали да се случи за 10 седмици. Сегашните политически сили са доказали, че са изчерпани. Явяването ни самостоятелно е част от тези трудни решения, за които трябва да се бориш“, добави Иванов.

По думите му, тепърва ще се доказват и ще се борят, без високо самочувствие и със смирение. „Дадохме всичко от себе си. Нито един от политиците, които в момента ни размахват пръст, не са създавали партия, не са правили кампания без субсидия, без структури. Бяхме обект и на приятелски огън“, призна председателят на движение на „Да, България“. Той каза, че не са влезли в братовойнстващи атаки и от тяхна страна мостовете не са изгаряни.

Той посочи, че всички партии, които влизат в парламента, имат субсидии. „С тази сума никой не е печелил избори. Ние трябваше да вложим огромно усилие“, каза Иванов.

По думите му, личният контакт работи. „Това не са нашите хора, които се надяват да получат назначения. Този дух и тази енергия могат да се отключат само като кажеш на хората: „Влезте в нещо, което е ваше, но е на зелено“. Ние показахме, че това е възможно. Предстои ни много тежка борба“, посочи Иванов. Той каза, че общото послание е, че продължаваме.

„Хората нямаха нереалистични очаквания. Отказваме да влизаме в дребнави спорове с наши приятели. Имаме по-големи врагове“, посочи председателят на „Да, България“.

„Имаме парламент, доминиран от Пеевски. Това е еднопеевски парламент. Това е състав, практически доказал, че работи за мафията, за олигархията. Те сега нямат смокинови листа“, коментира Иванов. По думите му, не е имало друг министър, който е искал сериозно разследване на казус, при който ако се раздърпа нишката, може да се стигне до премиера. Той намекна и да казуса с „двете каки“.
По думите на Иванов, Борисов е доказал, че може да играе само и единствено за запазване на статуквото и това изтласква България в периферията на ЕС.

„Той не бива да става премиер, ако има елементарна отговорност към страната. Борисов видя, че договореният баланс на интересите в олигархията и мафията в предишния парламент. Борисов раздаваше с черпака, но видя, че се опитват да му дръпнат килимчето около Радев. Побърза да проведе предсрочни избори. Хората гласуваха за Радев, за да гласуват срещу Борисов. Хората се уплашиха от Корнелия Нинова“, посочи Иванов. По думите му, хората са били изправени пред два невъзможни избора между ГЕРБ и БСП.

„На нас не ни стигна времето. Това е предишният парламент, но с повече плесен и по-малко смокинови листа. Борисов не може да лъже, че ще прави реформи. Нека отидем на следващи избори през есента след като се приемат промени в духа на референдума на Слави Трифонов. Парламент без опозиция и без реална визия за промяна, е бомба със закъснител“, заяви Иванов.

Той каза, че много от хората, които са гласували на ГЕРБ и БСП, в момента не се чувстват представени. „Правителството ще падне заради структурната нелегитимност. Слави Трифонов е шоумен и на него му се отдава да влиза в политически роли, защото има политически вакуум, който запълва“, смята Иванов.

Чуйте целия разговор с Христо Иванов в следващото видео:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …

10 коментара

 1. Георги Николаев

  Водещият е с малко комичен вид. А за Христо Иванов – единственият политик, за който си струва да се гласува без колебание. Ако не беше създал Да, България – бих гласувал за Нова Република.

 2. Дами и господа, вашите аплодисменти за слугата на Прокопиев – Христо Иванов!

 3. Мартин Иванов

  По-добре еднопеевски парламент, отколкото прокопиевски парламент! Въпреки че и двамата са забогатяли по престъпен начин!

 4. Много го боли Христо Иванов, защото видя, че е доникъде с политиката и е извън парламента. Няма и субсидия, което е добра новина за всички, пълен провал с две думи.

 5. Водещия е тотален идиот…защо трябва такива хора да работят в телевизия…Абсолютно необразован партиен лизогъзец…

 6. Прокопиев

  Абе на този все Пеевски му е виновен за всичко. Никой не го подкрепи и пак Пеевски е в основата на всичко. Предполагам и че Пеевски пак му е виновен ако жена му не му пусне. Това не е поведение на истински политик, а на лакомник за власт, който не открива проблемите в себе си. Сигурно и Пеевски е купил 3-те милиона българи, които излязоха да гласуват.

 7. При тая масова атака от медиите на Пеевски и при постепенното опростачване на избирателите шанса на Х. Иванов е разбираемо малък. Въпреки всичко се надявам, че при следващи избори ще успее да влезе в парламента.

 8. Сега разбра ли защо трябваше да приемеш предложението на Радан и Трайчо? Заради твоето тесногръдие, ти лиши българския парламент от опозиция. Андрешко!

 9. Христо Иванов – единственият истински политик, който иска, може и ще го направи.

 10. Дървосекачът

  НаМясто !, отУпор ! (Chapeau !, г-н Иванов.)
  … ТА, г-н Вълков/БиАй :
  – Незабавно Глобално Мрежиране в Помощ на ДаБългария !…като Едновременно – Систематичен Туторат към г-н Иванов ЗА Двустъпковата.
  …колкото до председателството на ЕС – ами че Белгия си го изкара Без да има правителство !…и Имайки предвид Възможностите-Ни (както техническите на БиАй, така и Глобалните на Диаспората-Ни)
  – какъв поСмислен подход от Селектирането на Хора Знаещи-и-Можещи от Диаспората-Ни ?!