четвъртък , 19 юли 2018
Начало / Новини / Христо Иванов: Срещата Цацаров – Дончев е атентат срещу демокрацията

Христо Иванов: Срещата Цацаров – Дончев е атентат срещу демокрацията

Би Ай Ти излъчи директно пресконференцията на партия „Да, България“, на която лидерът ѝ Христо Иванов коментира изявлението на бизнесмена Сашо Дончев, че му е бил оказван натиск от главния прокурор Сотир Цацаров, както и официалната позиция на прокуратурата по казуса.

В сряда в социалните мрежи се появи видео, в което Дончев разказва за разговора си с Цацаров. Бизнесменът твърди, че е бил заплашен заради критични позиции към прокуратурата на Би Ай Ти и в. Сега, както и заради отношението му към „Да, България“. Срещата се състояла в офис, по думите на Дончев.

В позиция от прокуратура потвърдиха за срещата, като обвинител номер 1 казва, че Дончев се опитал да окаже влияние върху прокурор, работил по проверка срещу регулатор, който се занимавал с доставка и продажба на природен газ.

Христо Иванов бе категоричен, че самият факт, че срещата се е състояла е „атентат срещу демокрацията в България“ и от цялата история „смърди“.

Според него версиите и на бизнесмена Сашо Дончев, и на главния прокурор Сотир Цацаров за случилото се между тях са скандални.

Иванов изтъкна, че не става ясно къде се е случила срещата между двамата и как е поискана тя.

„Да, България“ призовава главния прокурор да се оттегли, призовава всички политически сили да осъзнаят рубикона и да подкрепят нашата позиция, парламентът да сформира анкетна комисия, Висшият съдебен съвет (ВСС) да се сезира с дисциплинарно производство срещу Цацаров“, каза още Христо Иванов.

Той подчерта, че от партията ще се обърнат и към Европейската комисия, защото „този път никой не може да си позволи тази случка да потъне в пясъка“.

Същевременно журналистът Сашо Диков, чието име бива споменато в изказването на Сашо Дончев, подчерта, че с бизнесмена са добри приятели и никога не бърка личните отношения с професията, както и че телевизия Би Ай Ти няма общо с Дончев.

Във видеата можете да видите и позицията на прокуратурата относно казуса, както и коментар на журналистите Силвия Великова и Ива Николова:

Тази вечер от 18.30 ч. бизнесменът Сашо Дончев ще гостува в предаването еМисия България. Гледайте и неговата гледна точка.

Вижте също

НАТО иска увеличаване на разходите за отбрана. Тръмп обвини Германия, че е „пленник“ на Русия

НАТО ще увеличи разходите си за отбрана. Това съобщи генералният секретар Йенс Столтенберг днес на …

3 коментара

 1. Ивета Георгиева

  Защо като Хр. Иванов и ДаБГ са толкова незначителни с техните под 4% получават толкова ОГРОМНО внимание от всички тролчета. Явно ДаБГ е враг едновременно и за леви и за десни и за средни – демек ДаБГ са прави, че мафията си има държава!!!

 2. Мартин Иванов

  Самото нещо наречено Христо Иванов е недоразумение на демокрацията! Събра колосалните 2.8% на изборите, разцепи автентичната българска десница и дори нямаше доблестта да подаде оставка! На такива като него им казваме – „демократични мишоци“!

 3. Дървосекачът

  Си Стоя Твърдо ЗА Предложението-ми ! :
  – Незабавно сформиране на Структура (Идентична с тази на г-ца Кьовеши) !, която Да започне НезабавноПроцедиране водена от г-н Хр. Иванов.