вторник , 19 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Христо Иванов пред Полина Паунова: Медийната машина на Пеевски играе важна роля за съществуването на управлението
Снимка: БГНЕС

Христо Иванов пред Полина Паунова: Медийната машина на Пеевски играе важна роля за съществуването на управлението

„Неговата (на Делян Пеевски – бел. ред.) медийна машина играе много важна роля за съществуването на управлението и на цялостната конфигурация в парламента. Някакво препокриване на интереси някъде съществува. От какво се състои то не мога да коментирам“. Така правосъдният министър в оставка Христо Иванов отговори на въпроса на Полина Паунова в еМисия България дали депутатът от ДПС Делян Пеевски влияе на кабинета „Борисов“.

Попитан дали е бил бламиран от ГЕРБ в гласуването на промените в Конституцията, чийто ревизиран вариант доведе до неговата оставка, Иванов заяви: „Не съм имал никога илюзии, че има кой знае каква политическа подкрепа за реалната реформа. Имаше едно неособено комфортно съжителство. Това гласуване на ГЕРБ естествено, че беше бламиране не само на мен, а и на техните собствени подписи“.

Според него призивът му да бъде извършена проверка по изтеклите записи, обединени под името „Яневагейт“ е отключила една истерична пропагандна война срещу него.

Обвиняван във „военни действия“ с главния прокурор в някои медии, Христо Иванов коментира: „Днес би трябвало да е достатъчно ясно колко е комично това, защото се видя, че зад мен стоят десетина депутати в най-добрия случай. С какъв мотив бих искал да свалям главния прокурор. Но в тази обсесия се отразява нещо по-важно и по-дълбоко(…) Оставен насаме с много власт, човек започва да вижда ръце, които пишат по стената. Така тази власт става все по-крехка и човек става все по-параноичен“.

Христо Иванов каза още, че не се съгласява с твърденията, че съдебната реформа е погребана и няма да се случи.

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …

7 коментара

 1. Бисер Данев

  Спряха излъчването по neterra.TV телевизията! Стиминга е прекрасен, но вече не мога да гледам телевизията!

 2. Гледайте го през Интернет експлорър. При мен на Хром не вървеше.

 3. Българска работа, недоизкусурена – взели интервю по най – актуалната тема от най – актуалния човек в държавата и не може да се гледа интервюто. Бил се включвал сайта на живо. Ами променете го, имате супер интересни теми и интервюта, но вече видях коментара, че и другите видеа са така и изобщо няма да губя повече време. Както би казала баба ми: „СРАМОТА“!

 4. Сайтът ви е ужасно аматьорски, а video streaming-ът ви е под всякаква критика – не може да се изгледа нито едно видео!

 5. Кирил Милчев

  „Ръце, които пишат по стената…“ Този израз е алюзия към библейската история с Балтазар и пророк Данаил. Балтазар решил присвоените свещенни съдове от еврейския Йерусалимски храм да бъдат десакрализирани и да се яде на масата с тях. Тогава невидими пръсти изписват на стената непонятен надпис, а уплашения Балтазар (явно в случая гл. прокурор) търси хора, които да разчетат надписа. Размчита го обаче само Данаил, който прочита, че Вавилон ще падне и Персия ще го превземе…Виж ти, какви позиви на несъзнателното праща Христо Иванов към главния прокурор…

 6. Васил Василев

  Проблемът е, че автоматично се включва LIVE, който е горе вдясно. Просто го сложете на пауза!

 7. Видео стриймингът е зле. Видеото прекъсва непрестанно и не може да бъде гледано нормално. Опитах през няколко доставчика без успех, така че проблемът вероятно е при вас.