понеделник , 23 юли 2018
Начало / Код 11-13 / Христо Иванов: Корумпираните по високите етажи на властта са Борисов, Пеевски, Доган и Цацаров

Христо Иванов: Корумпираните по високите етажи на властта са Борисов, Пеевски, Доган и Цацаров

Днес пред Народното събрание имаше протест под надслов „Правосъдие, а не суджуци“, срещу спорните промени в Закона за съдебната власт. Минути след края на протест, в студиото на КОД 11-13 гостува Христо Иванов, бивш министър на правосъдието и председател на ПП „Да, България“.

„Правителството вече не говори за реформи в правосъдието. Няма усилие да се изпълнят препоръките на Европейската комисия, няма борба с корупцията по високите етажи на властта. Хората от високите етажи са Борисов, Пеевски, Доган, Цацаров. Действията на този ешелон, които създадоха КТБ, след това я събориха и сега я разграбват, това са хората от високите етажи на властта“, посочи Христо Иванов.

По повод скандала „Суджук-гейт“ и разследването срещу депутата от ГЕРБ Живко Мартинов, бившият правосъден министър го обяви за ПР акция.

„Той е бушон, държан е дълго време на трупчета, за да бъде изкаран наяве и да покрие темата КТБ и да се хвърли прах в очите на хората. Цветан Василев не е желан в София, на тях им е изгодно да има дело срещу един празен стол, за да не се разприказва“, коментира Иванов.

Мнението на Христо Иванов за пропуските по мегаделото КТБ, медийното затъмнение, злоупотребата с власт и ще има ли още масови протести срещу властта, вижте във видеото.

Вижте също

Финансовият журналист Кузман Илиев: Паниката на „Уолстрийт“ от вчера е симптом за това колко много напрежение има на пазарите

Какво се случва след паниката от вчера заради сриването на „Уолстрийт“? Може ли да се …