понеделник , 23 юли 2018
Начало / Код 11-13 / Христо Гаджев от ГЕРБ: Името на Радев е замесено в целия процес по поръчката на изтребителя Грипен

Христо Гаджев от ГЕРБ: Името на Радев е замесено в целия процес по поръчката на изтребителя Грипен

ГЕРБ проверява президента Румен Радев, те създават комисия в НС, която да провери оказал ли е президентът натиск за закупуването на изтребител „Грипен“. Членът на комисията по обрана и депутат от ГЕРБ, Христо Гаджев, гостува в студиото на КОД 11-13, за да коментира скандала.

„Опитваме се да гарантираме прозрачност на целия процес. Сделките за превъоръжаване на армията обикновено са обзети с мистичност, поради класифицираната информация в тях. Имайки предвид, че става въпрос за много пари, миналата година гласувахме над 2,5 млрд. лева за двата проекта – за нов изтребител и новите модулни кораби за флота. Бяха изпратени запитвания до страните производителки и сделките се движеха от служебното правителство.

Гаджев коментира, че името на президента Румен Радев е свързано с целия процес по поръчка на новата военна техника. Това е и причината от ГЕРБ да започнат проверка по случая.

„Името на президента излиза от всякъде в целия процес. Той беше ръководител на процеса до август месец, следващия ръководител, в момента е в неговия кабинет, министъра, който взе решението също е в неговия кабинет. Всички хора, които са участвали във взимането на решението са свързани с Радев. По времето, в което се взимаха тези решения нямаше никакъв контрол.“

Подробности от разговора с Христо Гаджев, може да видите във видеото.

Вижте също

Финансовият журналист Кузман Илиев: Паниката на „Уолстрийт“ от вчера е симптом за това колко много напрежение има на пазарите

Какво се случва след паниката от вчера заради сриването на „Уолстрийт“? Може ли да се …