сряда , 12 декември 2018
Начало / Спорно за спорта / Холмар Ейолфсон за живота му в България и как постига успехите си „джуджето“ Исландия

Холмар Ейолфсон за живота му в България и как постига успехите си „джуджето“ Исландия

Звездата в защитата на Левски Холмар Ейолфсон заяви, че бързо се е климатизирал към София, Левски и обстановката в България, след като пристигна от Макаби Хайфа през септември. За доброто му представяне на терена спомагат двете жени в живота му – съпругата му Йона и дъщеря му, които стоят зад него във всяко ново начинание.

„Чувствам се добре тук. В Левски съм вече от 7-8 месеца и вече свикнах с обстановката. Чувствам се като у дома си. Семейството ми също. Харесва ми времето в България. София е хубав град, столица, тук има всичко, от което имам нужда. За мен е много важно жена ми и дъщеря ми да се чувстват добре. Когато те са щастливи и аз съм щастлив“, посочи футболистът.

Исландия, държавата, от която Холмар идва, преживява истински футболен ренесанс. С население от малко над 330 хиляди души скандинавците шокираха всички на Евро 2016, преодолявайки групата си. Абсолютният дебютант на първенствтото дори достигна до ¼ финалите, след като отстрани фаворита Англия. Там обаче преклониха глава пред домакините от Франция. Мечтите им обаче не приключиха до тук. Исландия ще дебютира и на Световното тази година, а Ейолфсон може да стане единствения играч от Първа лига в момента, който да участва в него.

„Надявам се да взема участие на това Световно. Работя наистина здраво, за да получа повиквателна. В същото време обаче, в състава ни има наистина много добри централни защитници. Конкуренцията е много голяма. Продължавам да работя и се надявам да успея“, каза Ейолфсон.

Вижте също

Франция на Дидие Дешан с втори шанс за трофей. Сблъсъци между фенове и полиция на Шанс-Елизе

Две години след поражението във финала на домашна сцена на Европейското Франция отново ще играе …