понеделник , 23 юли 2018
Начало / Предавания / еМисия България / „Холидей Хироус“ набира доброволци за акция „Великден“

„Холидей Хироус“ набира доброволци за акция „Великден“

По последни данни България е в дъното на класацията за доброволческа активност в Европейския съюз. Сред причините за това са липсата на доброволческа култура, както и ниският капацитет на организациите да привличат и задържат доброволци.

Има ли промяна в тенденцията – разказа Ивона Пенчовска, координатор на доброволците в „Холидей Хироус“.

В момента организацията набира доброволци за акцията си за Великден.

„Близо 2 години съм част от „Холидей Хироус“. Това, което привлича хората е, че това е единствената организация, която дарява само хранителни продукти и то директно. Второто е, че има абсолютна прозрачност в стъпките от кампанията – провеждаме инициативите си благодарение на доброволци, събираме продуктите, опаковаме, сортираме и доставяме до домовете отново благодарение на доброволци“, посочи Пенчовска.

По думите ѝ хората започват да се чувстват като част от нещо, а не само част от кауза, защото започват да си помагат взаимно.

Тя допълни, че от „Холидей Хироус“ се надяват да постигнат най-добрата си кампания за Великден.

„Сега обаче на година се включват по около 600 доброволци. Не сме имали недостиг на доброволци за нито една акция , но постоянно има нужда от нови и нови хора“, допълни тя.

„По мои наблюдения най-добрата реклама са самите доброволците, а така също и „Фейсбук““, каза още Пенчовска и подчерта, че сред доброволците няма възрастово ограничение, а родители водят дори децата си.

Вижте още:

Рут Колева: Мечтата ни в „Холидей Хироус“ е да стигнем до всички нуждаещи се

За дарителските кампании без граници

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …

Един коментар

  1. Holiday Heroes

    „Холидей Хироус“!!!!!! Ама вие сериозно ли?