петък , 23 март 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Хърватия на прага на предсрочни избори

Хърватия на прага на предсрочни избори

Хърватия върви към предсрочни парламентарни избори, след като парламента гласува вот на недоверие към правителството на премиера Тихомир Орешкович.

Политическата обстановка в страната коментира колегата ни Десислава Христова в предаването еМисия България.

Тя посочи, че още през декември, когато бяха проведени редовните избори, е имало въпросителни за това как ще бъде съставено правителство и дали то ще издържи.

„Днес имаше изслушване на премиера Тихомир Орешкович пред парламента. Очакванията са, че наистина се върви към предсрочни избори, само 6 месеца след последните“, подчерта Димитрова.

По думите ѝ проблемът за нестабилността е бил заложен още с резултатите от последните избори, когато двете основни партии – Хърватската демократична общност и Социалдемократическата партия, получиха равен брой места в парламента и се налага търсенето на балансьор в правителството.

Коя е политическата алтернатива след евентуален предсрочен вот в Хърватия – вижте във видеото:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …