петък , 22 юни 2018
Начало / Хайд Парк / „Хайд парк“ – дискусията: ГЕРБ и БСП в сблъсък за бунтовете в Асеновград, изтребителите в армията и НДК

„Хайд парк“ – дискусията: ГЕРБ и БСП в сблъсък за бунтовете в Асеновград, изтребителите в армията и НДК

За бунтовете срещу роми в Асеновград и редно ли е за всеки проблем да се създават парламентарни комисии – в сблъсък на мнения влязоха депутатът от управляващата партия ГЕРБ Маноил Манев и народният представител от опозицията БСП Филип Попов.

„Ние политиците трябва да си свалим ръцете от такива проблеми, които ескалират. Валери Симеонов е вицепремиер и пристигането му в Асеновград не бива да се тълкува като политическо присъствие“, категоричен е Манев. Ромите в България живеят по собствени закони, по собствени различни правила, допълни той.

„Проблемът с ромите е комплексен и касае неграмотност и институционално изключване. Той акумулира и в един момент ескалира по един или друг начин“, обясни своята теза Попов.

За напрежението в Асеновград по телефона се включи и Мария Сердарева от движение „Днес“, която обясни, че проблем с малцинствата има от години, а за сигурността в града има малко полиция, която не може да реагира адекватно.

Двамата депутати в студиото коментираха и създаването на парламентарни комиси относно скандала между премиера Борисов и президента Радев за закупуването на нови изтребители, както и тази по казуса с управлението на средствата в НДК.

Вижте цялата дискусия в следващото видео!

Вижте също

Татяна Дончева: Акцията срещу кмета на Септември е продуктово позициониране на новия антикорупционен орган. Гейското лоби в България е достатъчно мощно, за да прокара Истанбулската конвенция

Защо акцията на спецпрокуратурата срещу кмета на Септември Марин Рачев беше толкова грандиозна? На този …