събота , 24 март 2018
Начало / Спорно за спорта / Густаво Кулма: Готови сме за титлата

Густаво Кулма: Готови сме за титлата

Разочарован ли си, че твоят отбор няма да играе в Лига Европа?

Да, всички в ЦСКА са много тържни след тази новина. Сега трябва да мислим за шампионата и да се опитаме тази година да е нашата и да преследваме титлата.

Каква е твоята гледна точка за проблема с лиценза? Беше ли правилно решението на УЕФА или ЦСКА беше изхвърлен незаслужено?

Истината е, че знам много малко около тази ситуация. Това, което научих е, че отборът много изрядно се беше подготвил по всички точки, за да може да участва в евротурнирите, но УЕФА реши да не го допусне. Сега ни остава отново да мислим за шампионата. Това беше удар по нашата психика, но смятам, че сме готови отново да дадем всичко в шампионата.

Кой е главният виновник – БФС или УЕФА

Мисля, че това беше решение взето от УЕФА. Трябваше да прегледат всички документи, които представихме и ние изчакахме да го направят. Това е нещо, което не зависеше от клуба.

Доволен ли си от последния си сезон в първа лига?

Да, доволен съм. Отборът завърши много добре. Накрая изиграхме много силни мачове, спечелихме дербито с Левски и мисля, че сме много мотивирания за следвашия сезон, за когото очакваме да донесем титла.

Големи ли са възможностите да станете шампиони следващия сезон? Мислиш ли, че можете да го направите?

Да, мисля, че този сезон ще бъде нашият. В момента имаме един голям отбор, в който има постоянство. Ние сме като едно семейство и мисля, че тази година е важно да подарим една титла на феновете на ЦСКА.

Какво мислиш за тях? Усещаш ли подкрепата им?

 Да, истината е, че феновете на ЦСКА са нещо невероятно. Винаги подкрепят отбора, в който и град да играе и мисля, че заради това, което те представляват и заради това, че са толкова многобройни в България, заслужават да ги зарадваме с титла.

Кои са лидерите в отборана ЦСКА?

Има двама-трима футболисти, които повеждат отбора, и в България добре ги знаете. Едни от най-представителните за нас са Манолев – страхотен играч, който сплотява селекцията и Бодуров – също играч с много голям опит. Мисля, че те двамата помагат на отбора да израства.

Има ли разделение в съблекалнята между чужденци и българи или всички са обединени?

Не. Мисля, че никога не е имало. Темата, че се делим на чужденци и българи се засяга само когато става дума за езика и комуникацията, в нито един друг случай. Мисля, че сме едно голямо семейство, което тази година отново ще се опита да спечели титлата в България.

Как ти се струва нивото на футбола в България? Харесва лит ти да играеш тук?

 Да, в България нивото е високо. Трябва да имаш много добра физика и мощ. Винаги трябва да си готов за всеки мач от шампионата. Мисля, че тази година сме най-подготвени и ще атакуваме титлата.

Срещу кой отбор обичай най-много да бележиш голове?

Левски, разбира се. Всички знаем, че това е най-голямото дерби. Мисля, че и тази година ще бъде важно да спечелим отново срещу Левски.

Коя победа беше най-сладката за теб?

 Най-сладката победа за мен беше успеха срещу Левски в последния мач, защото тогава извоювахме второто място и имах възможността да отбележа и гол.

И за финал каква е целта ти за следващия сезон?

 Моята цел е отново да дам най-доброто от себе си за отбора, да спечеля титли, да запиша много голове и асистенции и да подаря шампионата на феновете на ЦСКА.

Вижте също

Френски гранд иска Фернандо Каранга. Символични цени за сблъсъка с Лудогорец

Френският гранд „Олимпик“ Марсилия проявява интерес към голмайстора на ЦСКА-София Фернандо Каранга, твърди изданието Tuttomercato. …