петък , 23 март 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Група граждани протестират пред паметника 1300 години България

Група граждани протестират пред паметника 1300 години България

В 18:00 часа днес хора се събират на протест срещу разрушаването на паметника 1300 години България, който се намира до НДК . Протестът се организира в социалната мрежа. До момента заявка за участие в протеста са дали над 70 човека. Колегата Светослав Пенчев се срещна с Александра Михайлова, която обясни, че инициативата е възникнала напълно спонтанно.

Красимира Георгиева е организатор на протеста и на събитието във фейсбук. Тя се включи на живо от Копенхаген и посочи, че този паметник е културна, историческа и архитектурна ценност. „Не би трябвало да търсим разруха, а да търсим изграждане и запазване“, посочи Георгиева.

Гражданите планират и подписка, която да представят пред властите. Днес тя разказа, че е получила стотици обаждания от българи в чужбина, които биха искали този паметник да бъде съхранен.

Вижте повече за протеста и чуйте позицията на Тодор Чобанов в следващото видео:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …

3 коментара

  1. трололо

    Как лъже мръсната комунистичска пачавра отишла в Копенхаген, а не в сибир! Получила стотици обаждания, имало огромна подкрепа 😀

  2. Бяха се събрали няколко мазни комунистически отрепки! В измисленото събитие във ФБ за протест повече бяха хората които се възмущаваха от тоя протест!

  3. Първо: Българската държава е на много по вече години. Второ: Грозен паметник. Трето: Никакво изкуство не се разрушава,паметникът няма никаква духовна сила. Четвърто: След години обществено обсъждане законно се стигна до премахване на този грозен паметник които нищо не казва.