петък , 20 октомври 2017
Начало / Жива връзка / Грубо отношение и глоби посрещат чужденците на Летище София

Грубо отношение и глоби посрещат чужденците на Летище София

Грубо отношение и опити за глоби срещу чужденци в столичния градски транспорт на летището. Според свидетели, след като кацнат на летището и се качат в градските автобуси, много чужди граждани не успяват да се ориентират как да си закупят и как да продупчат своя билет, като по този начин стават лесна жертва за местните контрольори.

Очевидци твърдят, че на летището липсват и ясни ниструкции, които да улеснят гостите на София. Осъзнали проблема, от Центъра за градска мобилност вече са подготвили пакет от спешни мерки, който ще влезе в сила още тази седмица.

“Във всеки един автобус, който отива към летището, ще има постоянен котрол, като този постоянен контрол също ще може да продава билети или карти за еднодневно пътуване, които струват 4 лева. Всеки чужденец ще получава и една малка листовка, която описва каква е тарифната политика и какво може да си закупи. Това ще е на английски”, обяснява Христиан Петров, изпълнителен директор на „Център за градска мобилност“.

Това ще продължи, докато пунктовете за продажба на превозни документи не отворят врати на терминалите. Междувременно от днес стартира и връзката между Терминал 1 и 2, която се очаква да улесни тези гости на столицата, които искат по-бързо да стигнат до метрото.

Вижте също

Българин търси лек срещу рака

В световния месец за борба с рака на гърдата, поглеждаме към САЩ, където един наш …