петък , 23 март 2018
Начало / Предавания / Прозорецът / Гроздан Караджов: Проблемът с ГЕРБ е, че играе с различни мнозинства в НС

Гроздан Караджов: Проблемът с ГЕРБ е, че играе с различни мнозинства в НС

 

Капката, преляла чашата на коалиционните отношения между ГЕРБ и РБ, беше ключовото гласуване за съдебната реформа, каза в предаването „Прозорецът“ депутатът от Реформаторския блок Гроздан Караджов. И още:

Компромисите с ГЕРБ най-често бяха заради използването на т.нар. второ мнозинство в парламента. Първото мнозинство е официалното мнозинство, съставено от Реформаторския блок, Патриотичния фронт, АБВ и ГЕРБ. Но когато има спорни законопроекти, би следвало те да се отнесат към Съвета за развитие и да бъдат разгледани там, за да бъдат внесени в зала едва след като се постигне съгласие.  Вместо това наблюдавахме мнозинства, в които се включваше ДПС и то по много принципни въпроси. Например  т.нар. закони за специалните служби. Всичко това беше преглъщано и изтъявано от наша страна.

Гроздан Караджов каза, че не бяга по пистата на тези, които искат веднага нов проект. Това е идея на ДСБ и не е разисквана в по-широк формат. Аз бих искал наистина да изговорим в Реформаторския блок какво се случи и какво не се случи. Преди да седна на маса с новия химикал, искам да видя написаната досега книга на Реформаторския блок и да я прочетем  пред хората, каза г-н Караджов.

Вижте също

Бивш дипломат: Ердоган е знаел предварително за преврата

Бъдещето на Турция зависи от поведението на президента Реджеп Ердоган. Очакванията са той да наложи …