четвъртък , 19 юли 2018
Начало / Спорно за спорта / Григор Димитров с топ удар в Лондон. Везенков се бори за NBA

Григор Димитров с топ удар в Лондон. Везенков се бори за NBA

Григор Димитров отново попадна в челото. Флорина Иванова обобщава новините около Гришо и последния му мач на „Куинс Клуб“. АТР оцени класата на Гришо. В самия край на срещата, той вдигна публиката на крака.

Флорина Иванова разказва и за друг наш изявен талант – баскетболиста Александър Везенков. 4 часа остават до същинския драфт, когато ще разберем дали българският национал ще играе в NBA. Общо 60 играчи ще бъдат избрани от американските отбори. Спекулациите предричат Везенков да бъде селектиран между 46 и 56 позиция. Множество престижни спортни издания вече изтъкнаха колко много българският национал е подобрил формата и ефективността на стрелбата си – от тройката успеваемостта му е близо 50%.

Някои издания го определят като един от най-добрите стрелци в Европа. престижното издание USA TODAY го постави в топ 10 на най-добрите леки крила в драфта. Орландо Маджик също се спешно нуждаят от добър стрелец от тройката, така че Везенков би бил добро попадение и за този отбор, според Аризона Спортс.

Друга вероятност е Везенков да намери място в Бостон Селтикс, които ще имат цели 4 избора в тазгодишното издание. Независимо от развоя на този драфт обаче, талантът и потенциалът на Везенков са видими, така че дори и да продължи кариерата си в Европа с тима на Барселона, където има още година договор, той със сигурност ще изпъква и ще продължава да радва феновете на баскетбола.

Вижте също

Франция на Дидие Дешан с втори шанс за трофей. Сблъсъци между фенове и полиция на Шанс-Елизе

Две години след поражението във финала на домашна сцена на Европейското Франция отново ще играе …