понеделник , 25 юни 2018
Начало / Предавания / Честно Казано / Гражданско движение „Боец“ за прекратената проверка по аферата „ЦУМ гейт“

Гражданско движение „Боец“ за прекратената проверка по аферата „ЦУМ гейт“

Какво се случи след поредния сигнал на гражданско движение „Боец“ към инспектората на Висшия съдебен съвет, по повод на аферата „Цумгейт“, разказват в студиото на Честно казано Георги Георгиев, председател на гражданско движение „Боец“, Ваня Рибчева – майка на убития командос Емил Шарков и Захаринка Истаткова, юрист.

„Не бих казал, че е неочаквано, че сигналът приключи с крах. Ние не го правим с надежда за справедливост, а го правим по задължение, като последна възможност да стигнем до истината чрез легална форма. Месец след този сигнал входирахме още един сигнал срещу главния прокурор Сотир Цацаров, за системно нарушаване на служебните задължения, по кпйто до момента нямаме отговор“, посочи Георги Георгиев.

„Какво се случи от тогава, случиха се много неща – случи се „Болт гейт“, „НДК гейт“, „Стокиран егейт“, „ДАИ гейт“, все лоши неща и всички тези неща са олицетворение на тази мафиотизация на държавата“, допълни Георгиев.

В отговор на сигнала на „Боец“, от инспектората на ВСС казват, че не са открити неблагоприлични действия на главния прокурор.

„Ние никога не сме твърдяли, че той извършва неблагоприлични действия, ние твърдим за конкретни престъпления, конкретни закононарушения и смятаме, че този орган, който се занимава с дейността на магистратите, че трябва да реагира, а той ми говори за благоприличие. Извинете! Това е изместване на темата и подценяване на жалбоподателите“, заяви Истаткова.

„Това ме връща в комунистическо време, все едно се събрал един другарски съд и е преценявал нещата от чисто морална гледна точка“, каза Рибчева.

„До тук водехме битката на институционалния фронт – сигнали, протести, акции, всичко, което можехме да направим в рамките на закона. От тук продължаваме да водим битките си на гражданския фронт“, каза Георгиев.

Целия разговор, вижте във видеото.

Вижте също

Коментарът на Люба Кулезич: Доброто съществува – бизнесмен подаде ръка на незрящата двойка Калина и Виктор да сбъднат мечтата си за бебе

Снощи в нашето студио гостуваха двама незрящи влюбени. Калина и Виктор дойдоха с двете си …

4 коментара

 1. Много интересно предаване! Браво на Люба, че кани такива будни хора и представя иначе неогласявани тези!

 2. Прас прес фен

  Гражданският фронт ще ви ошамари здраво при реално стълкновение, защото вижда докъде докараха страната подобни папагали с цветущи евроатлантически клишета 28 години по късно( визирам господата от кервана псевдо десни партии с неясно финансиране от чужбина ).

 3. Прас прес фен

  Смешници. Кога ще разберете че Сотирката е нагласен ?! Ако бяхте прочели стенограмите, които излезнаха преди самия скандал /за оказване на безсънието на главния прокурор/ щяхте да разберете целия театър. Л.П. соросоидна отрепка под егидата на дай България барабар Петко с мъжете ще ми говори за корупция и за разделение на властите.. Та той има доказани действия от негова страна в пълен разрез с тезите му. Безочие. Наглост. И поредният абсурд в страната ни.

 4. Дървосекачът

  Браво ! … ЗА !
  ––
  Би следвало Да свържете ГД Боец с г-ца Томова/Варна, г-це Кулезич !
  …а бидейки Непоправяем networking-ист – си позволих да Ви препоръчам на ГолемитеГлобални за контакт&Партниране !
  GodSpeed ! Нас. Всички. Заедно.