вторник , 19 юни 2018
Начало / Спорно за спорта / Грациите ни с последен опит да сбъднат олимпийската си мечта в Рио

Грациите ни с последен опит да сбъднат олимпийската си мечта в Рио

5 българки, 5 грации, 5 героини. Михаела Маевска, Ренета Камберова, Християна Тодорова, Цветелина Найденова, Любомира Казанова. Това са златните момичета на България, които въпреки трудностите по пътя успяха да върнат славата на художествената гимнастика у нас. Това са девойките, които ни карат да затаяваме дъх при всяко излизане на терена, онези, които толкова пъти ни накараха да плачем, докато слушаме химна и гледаме високо вдигнатия български флаг.

Сега пред тях е може би най-голямото професионално изпитание – участието им в 31 летни Олимпийски игри в Рио. Дни преди излизането им на терена съвсем нормално всички мечти и копнежи са сръзани именно с представянето им на Олимпиадата.

На Олимпиадата в Лондон, въпреки очакванията, момичетата ни се класираха на 6-о място. Оттогава насам обаче се променят не само компзициите им, техниката и работата, но и самите те стават по-отговорни и по-зрели.

Ще отсрамят ли името на България на игрите в Рио момичетата на Ина Ананиева? Отговора на този въпрос ще разберете от грациите ни в следващото видео:

 

Вижте също

Кървава драма в Гоце Делчев: Бивш футболист закла свой приятел след скандал

Бившият футболист и настоящ футболен треньор Марио Метушев закла свой приятел след скандал, а след …