вторник , 19 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / „Градски насекоми“ в Париж

„Градски насекоми“ в Париж

В края на февруари ви запознахме с младия артист Ясена Попова и нейния проект „Градски насекоми“ (виж ТУК).

Ясена, която е архитект и фотограф, снима превозни средства от ниска гледна точка, които по този начин напомнят за системите на жив организъм. След това тя ги оцветява в различни цветове, докато по думите й „оживеят“.

Нестандартният проектът „Градски насекоми“ наскоро бе на изложение в Париж, където по думите на Ясена, която гостува днес в еМисия България, се е приел изключително добре, още повече, че почти няма аналог с подобни серии.

Всъщност, много от посетителите в първия момент си мислят, че на фотографиите има детски играчки, и когато разберат, че това са коли, много се впечатляват и започват да задават въпроси, разказва тя.

Като реклама на фестивала, нейни творби са изложени на метростанция „Люкселмбург“ във френската столица. Авторката показа и други снимки от изложбата в студиото на Би Ай Ти.

Чуйте какво разказа Ясена Попова за участията си, както и за другите участници и проекти и за бъдещите си планове:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …