четвъртък , 21 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Говорителят на Асоциацията на българските училища в чужбина: Не ни поканиха в „Арена Армеец“

Говорителят на Асоциацията на българските училища в чужбина: Не ни поканиха в „Арена Армеец“

Снежина Мечева, говорител на Асоциацията на българските училища в чужбина, вече е гласувала „за“ оставането в ЕС на Великобритания, където живее.

Мечева е с двойно гражданство и заедно с цялото си семейство е упражнила вота си по пощата още преди десетина дни. В еМисия България тя обясни, че попълването на формуляра й е отнело само две минути.

Всички български граждани тук са на тръни, допуска се, че по всяка вероятност ще има проблеми, за нас е изключително важно да не се напуска ЕС, защото ще има сериозни травми, коментира Мечева.

Тя разказа още, че българското училище към посолството в Лондон е приключило успешно учебната година, а догодина то ще отбележи 30 години.

Работата им обаче не е свършила, като е започнала подготовката на ежегодната конференция на АБУЧ, която тази година ще се проведе в СУ „Св. Климент Охридски“ в края на юли. Междувременно Мечева посочи, че представители на българските училища зад граница не са били поканени на срещата на учителите в „Арена Армеец“.

Тревожни сме, не знаем какво ще се случи с нашите училища, покрай въвеждането на новите стандарти в България, ние като че ли не присъстваме в тях, не знаем каква ще е следващата учебна година, сподели тя.

Мечева отбеляза, например, че няма как българчетата в чужбина да учат по същите учебници като в България, като от АУБЧ смятат да представят техни лични помагала и разработки на срещата.

Много често се сменят нашите министри, много често се сменят настроенията и контактите, заключи Снежина Мечева.

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …