петък , 22 юни 2018
Начало / Хайд Парк / Говори Томислав Дончев: За рушветите на гишетата, скандала с Боршош и какво е да си най-харесван министър

Говори Томислав Дончев: За рушветите на гишетата, скандала с Боршош и какво е да си най-харесван министър

Вицепремиерът Томислав Дончев се оказа най-харесваният министър в кабинета на Бойко Борисов и най-малко неодобряваният, по данни на класация от седмицата.

В студиото на „Хайд парк“ той гостува с коментар по горещите политически теми и скандали и с информация докъде стигна една от най-важните цели на управляващите – административната реформа.

„Дребна корупция в административното обслужване има и едва ли има българин, който не се е сблъскал с нея. Но трябва да е ясно, че реформата в администрацията е процес и не може да се каже дали ще заработи от септември“, обясни Дончев.

„В момента пакетираме регистрите, които са възможни по електронен път и убеждаваме администрациите да ги използват, а не да изискват документи от гражданите.

Може би до година и половина тези процеси ще завършат и тогава със сигурност ще се стигне до съкращаване на щатове“, призна вицепремиерът.
Дончев коментира и скандала с НДК и управлението на отпуснатите обществени средства.

„Институционално вярвам на Лиляна Павлова. Точка по въпроса. Всички обстоятелства по случая обаче трябва да бъдат изяснени докрай“, категоричен е Томислав Дончев.

„Не е моя работа да анализирам думите и мислите на премиера“, отговори той на въпроса как би тълкувал поведението на Борисов да вярва едновременно и на Боршош, и на Павлова.

Какво още коментира Томислав Дончев – вижте в следващото видео!

 

Вижте също

Татяна Дончева: Акцията срещу кмета на Септември е продуктово позициониране на новия антикорупционен орган. Гейското лоби в България е достатъчно мощно, за да прокара Истанбулската конвенция

Защо акцията на спецпрокуратурата срещу кмета на Септември Марин Рачев беше толкова грандиозна? На този …