четвъртък , 19 юли 2018
Начало / Предавания / Просто Диков / Говори Огнян Стефанов: За корупцията и медиите, есемеса на Цацаров и Пеевски, който слага ръка на военния бизнес

Говори Огнян Стефанов: За корупцията и медиите, есемеса на Цацаров и Пеевски, който слага ръка на военния бизнес

Защо нито една от трите национални медии не посмя да произнесе думата корупция след извънредната пресконференция на ГЕРБ, в която те изригнаха с това директно обвинение към президента Румен Радев? Темата в „Просто Диков“ коментира разследващият журналист Огнян Стефанов.

В началото на разговора той изнесе информация по един друг, не по малко обсъждан в публичното пространство скандал – за есемесите от заседанието на ВСС до премиера Бойко Борисов.

„Двама висши представители на тайните служби, на които нямам основание да не вярвам, ми казаха, че Цацаров е изпратил есемеса на Борисов. Това е много лесно проверимо – дори да си частно лице, срещу 500 – 1000 лв, от мобилния оператор ще ти дадат разпечатка. Аз обаче не знам какво обидно има в есемеса“, заяви Стефанов.

След като на пресконференцията си от ГЕРБ обвиниха президента Радев в корупция, което е прецедент за 27-те години преход, никоя от трите национални медиине посмя да използва тази дума в ефира на централната си новинарска емисия. Според журналиста, това е привичното стъписване – да разберем първо какво се случва, чия страна да вземем, към кой лагер да се присъединим. Чисто шубе, обобщи Стефанов.

Той разкри своя информация, че държавния военно-промишлен комплекс ще премине в ръцете на Делян Пеевски с позволението на Бойко Борисов.

„Тази информация научих от хора от профсъюзите, които са във военните заводи. Потвърдиха ми я и от още няколко места, от хора, които години наред са във военния бизнес. Случайно ли е например, че братът на шефа на „Кинтекс“ е предложен от квотата на ДПС във ВСС“, попита журналистът.

„Ами министърът на икономиката – защо всички медии го изкарват човек на Пеевски, колко сделки са минали бързо и за честито през Агенцията по приватизация, за която той отговаряше, с празнично отваряне на шампанското“, заяви Стефанов.

„Делян Пеевски очевидно разширява хоризонта на своите бизнес апетити, а може ли това да стане без знанието на премиера – несъстоятелно е да мислим така“, убеден е журналистът.

„Нека да си дадем сметка, че 8 от тези 10 години, в които сме в ЕС, управлява екип на Борисов и ГЕРБ, и не сме отлепили от последното място. Системите са изгнили, рухват една след друга, положението е много лошо. Все пак, ако нещо се случваше и работеше, главният прокурор нямаше да бъде със 7% доверие, статистиките щяха да покажат напредък в поне една област“, каза на финала на разговора Огнян Стефанов.

Вижте цялото интервю в следващото видео!

Вижте също

Надежда всяка оставете: Даниел Кадик – безпощаден разрез на ситуацията в България и правителственото разхищение на държавни пари

Директорът на Фондация „Фридрих Науман“ за Югоизточна Европа  Даниел Кадик отпечата трето издание от поредицата …