неделя , 18 ноември 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Говори Ивайло Христов: За нещата, които правят живота смислен

Говори Ивайло Христов: За нещата, които правят живота смислен

Режисьорът, актьор и преподавател в НАТФИЗ проф. Ивайло Христов говори за нещата, които правят животът смислен, в интервю пред журналиста Илия Вълков.

„Винаги съм имал по една-две репетиции вечерно време, представление свикнал съм. Разликата сега е, че като се прибера се чувствам по-уморен отколкото преди 10-15 години“, споделя режисьорът.

„Младите хора толкова бързо поемат информация и толкова бързо я преработват, че направо съм учуден. Те явно имат други рефлекси, много по-различни са, изглежда новите технологии много помагат за това. В малка страна като нашата има толкова много талантлив народ – това просто ме изумява“, споделя Христов.

„Има една реплика, която казвам на абсолютно всички студенти – че тези, които са влезли в Академията, са изтеглили късата клечка и че всъщност, щастливците са навън. Актьорската професия е много тежка, лошо заплатена и без особени хоризонти, защото много малко от тях ще успеят. Казвам им много хубаво да си направят сметката, но никой не ме слуша“, обяснява любимият преподавател на младите таланти в НАТФИЗ.

„Понякога се ядосвам от някакви съвсем малки тъпотии, но това се случва с всеки човек. Много дребни неща ме нервират, хубавото е, че много бързо ми минава“ признава Ивайло Христов.

„Много се дразня, когато в парламента си подхвърлят изречения за театър, за артисти. Там са хора, които изобщо нямат представа от тази професия. Лъженето и говоренето на неистини няма нищо общо с изкуството и в частност, с театъра. Това са различни неща“, категоричен е проф. Христов.

„Най-емоционалните ми срещи са тези в чужбина, когато играя пред българи. Там са истинските патриоти“, допълва още режисьорът.

Вижте цялото интервю с проф. Ивайло Христов в следващото видео!

Вижте също

НАТО иска увеличаване на разходите за отбрана. Тръмп обвини Германия, че е „пленник“ на Русия

НАТО ще увеличи разходите си за отбрана. Това съобщи генералният секретар Йенс Столтенберг днес на …