събота , 21 юли 2018
Начало / Предавания / Горещи срещи / „Горещи срещи“ с Шеф Петров – Алхимика в кухнята издава тайните на кулинарната магия

„Горещи срещи“ с Шеф Петров – Алхимика в кухнята издава тайните на кулинарната магия

Той е магьосника алхимик в кухнята. Той е академикът на висшата кулинария в България. Готви от малък, работи от 15-годишен. Веднага след завършването на Техникума по обществено хранене има шанса да попадне в култовия ресторант „Шератон“. Включва се и в екипа на първия частен ресторант у нас.

На 19 години вече е главен готвач на елитното заведение, в което по-късно посреща шейха на Кувейт, Абдулла Ал Сабах, генералния секретар на НАТО Манфред Вьорнер и много други ВИП персони.

Открива интересни ресторанти и продължава да се учи, като заминава за Кипър. Усвоява и мексиканската кухня. В Испания попива тайните на най-големите авангардисти в кулинарията. След завръщането си получава прозвището Алхимика заради включването на авангардни технологии в готвенето.

Бил е водещ на кулинарния тв формат Lord of the Shefs по bTV и на рубриката „Усещане за вкус“ в предаването „Усещане за жена“ по ТВ7. Има и две издадени книги „Усещане за вкус“. Мисията му е да създаде Академия по кулинария в България. Приет е в златната листа на световната верига Luxury Group.

Преди броени дни ресторантът му стана победител с две световни награди. Шампион е за вегетарианско гурме и регионална кухня и е европейски първенец в категория Fine dining на Световните награди на луксозните ресторанти World Luxury Restaurant Awards.

За магията на кулинарията като наука и изкуство ще разговаряме на нашата гореща среща с Шеф Петров!

Вижте също

„Горещи срещи“ с астролога Хули Леонис – за родовия и кармичния анализ и значението на Сатурн в живота ни

Около името и личността на нашия гост витае тайнственост, която той сякаш не желае да …