петък , 22 юни 2018
Начало / Предавания / Горещи срещи / „Горещи срещи“ с д-р Людмила Емилова – кои храни докарват рак, трябва ли да ядем месо и защо е важно децата да се кърмят

„Горещи срещи“ с д-р Людмила Емилова – кои храни докарват рак, трябва ли да ядем месо и защо е важно децата да се кърмят

„Глад му е майката“. С тази крилата фраза тя завършва сутрешната си беседа с пациентите. Хипократовата клетва сякаш е създадена специално за нея – „Помагай на болния без да вредиш“.

Д-р Людмила Емилова е лечител с огромно сърце и истински вдъхновител с много хуманна мисия – да помага на хората да живеят здравословно. Лекциите и книгите ѝ са цяла система за здравно образование.

Родена е във Варна, завършва медицина в университета в родния си град, специализира вътрешни болести, ревматология и кардиология. Преди четвърт век тя напуска работата си в болницата, след като се излекува от тежка болест по системата за лечебен глад на Лидия Ковачева, създава клиника и до днес е помогнала на над 45 хил. пациенти да започнат живота си отначало.

На 72 години с външния си вид и тонус д-р Емилова е жив пример за пациентите си. А сред тях има хора с най-разнообразен социален статус – от обикновени хора с проблеми до звезди и светски личности като Стефан Данаилов, Тони Димитрова, Валентин Михов, Глория, Марта Вачкова.

В личния си живот лечителката все още преодолява тежко неочакваната загуба преди три години на съпруга си, с когото имат много силна емоционална и духовна връзка. Днес сила за живот ѝ дават синът, дъщерята и внучките близначки Людмила и Весела.

За силата и волята да преодолееш тежките загуби, да се пребориш за собственото си здраве и за това на другите, за мисията да вдъхновяваш хората в „Горещи срещи“ днес говорим с д-р Людмила Емилова.

В днешното предаване тя обяснява подробно и защо е важно децата да се кърмят поне шест месеца след раждането, за да се предпазят от появата на болести като диабета, каква е вредата от млякото и млечните продукти, както и от месото, и защо гладуването е преди всичко с цел лечение, а не просто отслабване:

Вижте също

„Горещи срещи“ с астролога Хули Леонис – за родовия и кармичния анализ и значението на Сатурн в живота ни

Около името и личността на нашия гост витае тайнственост, която той сякаш не желае да …

2 коментара

  1. Рада Тодорова

    Приветствам д-р Емилова. Желая и много здраве и щастие!

    Препоръка към г-жа Райкова да ограничи своите коментари.

  2. Цветелина Баланова

    Отличен коментар на д-р Людмила Емилова! Говореше за книгата “ Китайското проучване“ на Проф. Кембъл! Лично за мен е хранителна библия и бих ви обърнала внимание за един друг изключителен учен в момента, който прави страхотни изследвания и анализи за правилното хранене . Проф. Валтер Лонго се казва и поздравете д-р Емилова и нека все така да си бори за здравето на всички хора. На предаването успех и го гледам с удоволствие от Италия. Целувки!