вторник , 19 юни 2018
Начало / Спорно за спорта / Горещ спор в „Спорно за спорта“ – имаше ли „вечно“ дерби ЦСКА – „Левски“

Горещ спор в „Спорно за спорта“ – имаше ли „вечно“ дерби ЦСКА – „Левски“

Завърна ли се „вечното дерби“ с мача между ЦСКА и „Левски“ – коментираха в студиото на „Спорно за спортно“ легендарните футболисти Меци Веселинов и Джони Велинов.

„Естествено, че има вечно дерби – играят „Левски“ и ЦСКА“, категоричен бе бившият вратар на ЦСКА Джони Велинов. Той каза, че не е доволен от показаното от ЦСКА, при толкова слаб „Левски“, но поне го радва, че „червените“ са показали желание на терена.

„Този новосъздаден отбор на ЦСКА игра за първи път с „Левски“. Съгласен съм, че се казва ЦСКА, но сега има много ЦСКА. Дерби е това, което се играе от 40- 50 години. Аз не го приемам за дерби. Догодина може да влезе другият ЦСКА в „А“ група, след това и трети – всяка седмица ли ще имаме дерби“, каза на свой ред легендата на „сините“ Меци Веселинов.

„Боли ме, като гледам „Левски“. С тази игра, ако се позволи да стане по някаква случайност първи, аз няма да ги приема за шампиони. За мен това, което показаха в мача с „Левски“, не е никаква игра – не може за 90 минути да имаш 3 удара към вратата и да искаш да победиш“, отбеляза още Веселинов и изтъкна, че е разочарован от играта на „сините“, които са били надиграни от ЦСКА.

По думите му дузпа е имало, след като така е отсъдил съдията, макар опитът на вратаря на „Левски“ да хване топката и на футболиста на ЦСКА да я ритне да са били в един и същи момент.

„Като вратар, мога да кажа, че ако няма дузпа, топката ще се отбие, но тя продължава в посоката, в която я е ритнал Преслав, значи в този момент ръката на вратаря го спира и той пада. Значи дузпа има“, коментира пък Джони Велинов.

Главният скаут на ДЮШ на ЦСКА Георги Велинов-Джони сподели, че е видял ситуацията със Спас Русев. „Тръгна нещо да се пали, изведнъж се обърна. Не го удари, но не е приятно. Не трябва да се случва изобщо“, заяви Велинов. Той е категоричен, че изобщо не трябва да има такива ситуации и ексцесии. „Футболът е да отидеш, да подкрепяш отбора си, да се радваш след мача. Всичко е футбол, не е война. По-добрият побеждава и това е“, добави главният скаут на ДЮШ на ЦСКА.

Легендата на „Левски“ Цветан Веселинов-Меци каза, че на мача с „Лудогорец“ на „Герена“ са се раздали и са били съвсем друг отбор. „Всичко друго, никакъв мач не съм видял до сега. Тактически – не виждам нищо. Качества – футболистите почти нямат“, добави Веселинов. „Топката си я давахме само и само да не е при нас. Явно такава е била тактиката. Не знам какво е целял Люпко Петрович, но донякъде му се получи“, добави легендата на „сините“ и добави: „По-хубаво грозна победа, отколкото красива загуба“.

Зрители също се включиха в разговора. Васил Бонев от София зададе въпрос: „При наличието на 1200 полицая кажете на друг мач кой има толкова полиция? Това само по себе си значи, че има вечно дерби. Другите мачове имат по 100-200 полицаи“, смята Бонев. „Поравно бяхме на стадиона. 12 000 на стадиона червени фенове, направо ги убихме“, заяви зрителят.

Веселинов репликира и обясни, че отбор на една година играе с „Левски“, който е на 100 години и не приема твърденията, че има дерби. Друг зрител отправи въпроси към Георги Велинов – защо емблемата, която носи неговия отбор, която тепърва ще се откупува, е на екипите и защо не е имало финал за купата, след като всички твърдят, че това е истинското ЦСКА.

„Няма с каква друга емблема да излезем. Няма как да излезем с „Лудогорец“ или „Левски“. Ще си излезем с ЦСКА, естествено“, категоричен е Велинов, а втория въпрос пренасочи към БФС. „Ще изиграем за суперлигата догодина“, добави Джони.

Трети зрител изрази мнението си в ефир и каза, че ЦСКА е измислен комунистически отбор, а „сега го реставрира Бойко Борисов“.

„Аз не си спомням някой комунист да ме е създал мен или който и да било от моите колеги, така че няма такъв отбор, измислен от комунистите. Има ЦСКА“, отговори Георги Велинов.

Следващият зрител, който се включи в ефир, е убеден, че не е имало дузпа.

„Защо цяла вечер ми говорите за „дербито“? Георги Велинов сега е на хранилка при Гриша Ганчев и е малко пристрастен и за това не признава другото ЦСКА. Не съм фен нито на ЦСКА, нито на „Левски“, но дерби няма“, смята зрителят.

Велинов каза, че има качествени футболисти, но все още няма качествен отбор. „Има наченки и се надявам да имаме отбор, който да ни радва. Искам да го има“, добави още той.

Веселинов каза, че ЦСКА трябва да съществува в българския футбол. „Ако го нямаше ЦСКА навремето, аз сега нямаше да съм тук. Там ни се виждаше на нас играта – срещу ЦСКА, не срещу който и да било друг отбор от провинцията, които ги биехме с 5 или 6 гола, а с ЦСКА. И тяхната игра се виждаше, и нашата игра се виждаше и аз съм благодарен, че ЦСКА ги е имало навремето“, заключи Веселинов.

Вижте също

Кървава драма в Гоце Делчев: Бивш футболист закла свой приятел след скандал

Бившият футболист и настоящ футболен треньор Марио Метушев закла свой приятел след скандал, а след …