сряда , 18 юли 2018
Начало / Спорно за спорта / Горещ спор между Милко Георгиев и Никола Газдов за емблемата и автентичността на ЦСКА

Горещ спор между Милко Георгиев и Никола Газдов за емблемата и автентичността на ЦСКА

„ЦСКА направи добър мач, Лудогорец нямаха чисто голово положение“ заяви в Студиото на Бй Ай Ти Милко Георгиев, административен директор на ЦСКА.

„Колкото и да надигнахме вопъл срещу съдиите, изпуснахме доста положения, които, ако си го бяхме вкарали, сега щяхме да си говорим доста други неща. Когато Венци Стефанов ги говори тези неща, получава само аплодисментите на широката публика, а лафовете му стават общоизвестни. Но никой не се замисля, колко верни неща говори относно съдийството у нас. Сега, когато ние умишлено изревахме, получаваме наказание. Понеже няма как по друг наяин да ни отговорят, с аргументи, вместо да кажат: „Извинявайте, сбъркахме, не беше нарочно“ – те ни наказват за нещо, за което не сме виновни, това е репресивния отговор от страна на Футболния съюз.“ – разказва Милко Георгиев.

„В доклада пише, че няма инциденти, после е дописано, че съдията бил ударен с монета и на другия ден получаваме наказание. Абсурдно е. Искаме оставката на Юри Кучев. Можем да отидем на детектор на лъжата с г-н Ботев, да пробваме“ – заявява Георгиев.

„Самият доклад не се вижда на системата, до която имат достъп клубовете. След като се напише протокола, той се затваря и не може да бъде допълван, чисто технически“ – обяснява от своя страна делегата на мача от страна на БФС Хроисто Ботев.

„Престъпници. Не знам защо искат да палят държавата зорлем. Това е чиста провокация. Тъкмо се успокои тая публика и сега пак скандали, това не е нормално. От тук нататък – ето „Армията“, ЦСКА, пак ще е тука, след всичките провокации. Чиста провокация – и търга, и съдийството на този мач, не е случайно.“ – коментира пред Би Ай Ти от своя страна Емил Димитров, акционер в ЦСКА.

„Една групичка спретна едно театро и провали хубавия празник, който трябваше да се състои – да придобием емблемата, с която емоционално е свързана публиката на ЦСКА. Моето мнение е, че там където е публиката, това има право да се нарича ЦСКА, другото са гнусни интерпретации. Паднаха маските чия рожба е този клуб, никой от нас няма съмнение, кой дава пари за този клуб. Журналистите много често използват словосъчетанието „Проектът Лудогорец“. Ние, в ЦСКА проекти нямаме, за нас ЦСКА е като въздуха, който дишаме, както слънцето сутрин, луната вечер. Ние не можем без слънцето и луната, съответно, не можем и без ЦСКА. За нас ЦСКА не е проект, за нас ЦСКА е живот“ – споделя Милко Георгиев.

„Ние имаме лично признание на един от ръководните фактори в онзи клуб (ЦСКА 1948), който в личен разговор сподели, че са взели пари на ръка от Лудогорец. Никола Газдов казва, че информацията за това, кой дава парите за закупуване на емблемата била конфеденциална. Конфеденциална може да е информацията, когато става дума за сделка между две фирми, а не за сделка, в коята едната страна е социален феномен като ЦСКА.

Защо Кирил Домусяиев не излезе и не каже ясно, дали дава пари на „малкото лудогорче“ или не? Проблем ли е?

Отправяме апел за телевизионните права – обмисляме вариант как да развалим този договор. Не може фирма, която е 100% собственост на един футболен клуб, да държи правата и да разпределя парите на всички“ – казва още Милко Георгиев.

„Милко Георгиев може да стане комедиант, ако не му се получи във футбола“ коментира от своя страна Никола Газдов, изпълнителен директор на ЦСКА 1948.

„Зад нас стоят всичките членове на сдружението. Не знам точната бройка, но ние сме със сигурност над 150 човека. Между нас с г-н Георгиев има две съществени разлики. Първо, аз съм изпълнителен директор, мен са ме избрали, а той е назначен на заплата и не влага собствени пари за развитие на дружеството. Втората съществена разлика е, че на автентичния ЦСКА аз съм бил само привърженик, а г-н Георгиев беше посочен, неясно от кого, да получи контролния пакет акции на клуба, който впоследствие фалира. Значи г-н Георгиев обясняваше, как ще може да предпази от фалит ЦСКА, а веднага когато влезе в клуба, започна да говори за това, че клубът трябва да бъде ликвидиран, че не може да бъде възстановен. И дори пет минути след спечеления финал за Купата на България, г-н Георгиев обяви клуба за мъртвец.

Нека г-н Георгиев отговори защо той участваше в ликвидирането на ЦСКА?

А това, което се случи на търга – само човек скаран с истината и с реалността, може да каже, че аз не съм искал да вляза вътре и да подам документи. Първо, не става въпрос за провокация. ЦСКА е обявен във ликвидация, има два нови клуба. Единият е обединението между „Чавдар“ – Етрополе и „Литекс“ – Ловеч, който сега се подвизава на „Армията“ на базата на някакво временно споразумение, ползва емблемата, неясно как и защо.

И има един друг нов клуб – ЦСКА -1948, където аз съм член на управителния съвет. Ние, за разлика от тях не претендираме да сме истинското ЦСКА, ние сме нов клуб и си го признаваме. Имаме желание като нов клуб, да се развиваме. Един от елементите да с развиваме е да придобием правоприемство на истинския, автентичния ЦСКА. Това става по законов път, предвидено по търговския закон – когато едно дружество е обявено във фалит има процедура, с която могат да се придобият активите му.

Ако дадете добро предложение, в затворен клуб – печелите, ако навето предложение е по-добро – печелим ние. Нека си говориме спокойно, всички ние сме „цесекари“ – разказва Никола Газдов.

Целият разговор между Милко Георгиев, административен директор на ЦСКА и Никола Газдов, изпълнителен директор на ЦСКА 1948, можете да видите в следващото видео:

„Вече емблемата не е толкова съществена, това не е фокуса. Хората показаха ясно и категорично, кое е ЦСКА. Капиталът на ЦСКА, това са феновете“ – пояснява Милко Георгиев.

„Очевидно войната срещу нас е в пълен ход. Искаме подобряване качеството на конкуренцията и на съдийството. С „Левски“ сме на едно мнение. В България има два клуба, които са колоси и са като скачени съдове“ – завърша Милко Георгиев.

Вижте също

Франция на Дидие Дешан с втори шанс за трофей. Сблъсъци между фенове и полиция на Шанс-Елизе

Две години след поражението във финала на домашна сцена на Европейското Франция отново ще играе …