четвъртък , 22 март 2018
Начало / Спорно за спорта / Горещ спор между Илия Царски и организаторите на Рали Шипка след отнемането на лиценза му

Горещ спор между Илия Царски и организаторите на Рали Шипка след отнемането на лиценза му

Скандалите в родния спорт достигнаха и българския автомобилизъм. Състезателят Илия Царски и Явор Цветанов, гостуваха в студиото на „Спорно за спорта“ и разказаха защо и как бе отнет състезателния лиценз на Илия Царски.

Пилотът разказа, че на Рали Шипка се е представил изключително добре, тъй като сборът от двете времена го е класирал на първо място. „Знаех къде са моите грешки и мотивиран да спечеля това състезание стартирах втория манш. Към края видях жълти флагове и предупреждения за разлято масло. Трябваше да шофирам с по-голямо внимание. Когато финиширах свалих каската от главата ми, излязох от автомобила ми, разкопчах гащеризона. Казах на съдията, че искам да видя времената на моята конкуренция“, обясни Илия Царски.

Той обясни подробности за скандала на състезанието.

Като зрител Явор Цветанов разказа, че са размахали жълт флаг. „Не е вярно, че е имало червени флагове. Началото на втория манш имаше забавяне от час и половина и никой не ни даде информация. Не съм доволен от организацията на това планинско изкачване“, обясни от своя страна Цветанов.

Организаторът Милен Узунов се включи в ефира по телефона и обясни, че забавяне от час и половина не е имало. „След финиширане на автомобилите от станцията казаха, че нямат никаква връзка с финала. Илия Царски иска да рестартира заради жълт флаг“, посочи Узунов.

„За арогантното поведение на член от екипа на Царски нищо не споменахте – имало е скандали, псувни и т.н.“, заяви Узунов и каза, че не се притеснява от нищо.

„Кой даде право на г-н Царски след като закъсня и дойде на старта 5 минути след закриващата кола, получихме хиляди обаждания от посетители, които
Предстои решение на спортния трибунал.

Вижте също

Джокович: Превъзмогнах болката, мисля само за играта. Променят правилата в тениса заради Серина Уилямс?

Новак Джокович ще излезе на кортовете в Маями с различна нагласа. Бившият номер 1 призна, …