сряда , 23 август 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Предавания / еМисия България / Голямото интервю: Петър Берон – приключенецът политик
beron_new

Голямото интервю: Петър Берон – приключенецът политик

Срещи с човекоядци… Изследване на джунгли и планини… Екзотични насекоми и животни… Митинги, протести и политически промени… Приключенски роман, но истински. И не за колонизатори от големите европейски империи, а за едно българско момче.

Момче, родено в разгара на Втората световна война, но без страх в сърцето. Момче, у което се заражда рядко срещан копнеж за познания. Стремеж, който го тласка сам да се отправи на приключения по родните чукари, а по-късно да стане част от най-големите световни експедиции. Да обиколи толкова държави, колкото някои хора дори не биха успели да изброят.

А междувременно да стане дългогодишен председател на Българската федерация по спелеология, директор на Националния природонаучен музей и политик. В момента Петър Берон е председател на научния съвет на Националния природонаучен музей и е заместник-председател на Съюз на патриотичните сили „Защита“.

Приключенецът политик застава пред камерата на Би Ай Ти в откровено интервю за любовта към природата, интереса към науката, страстта към политиката и истината дали е бил сътрудник на Държавна сигурност.

Вижте още от вълнуващите разговори със знаковите личности на България в рубриката „Голямото интервю“ ТУК!

Вижте също

EMBG_NSO

Полк. Николай Марков: Лобита стоят зад скандалите и кадровите рокади в секретните служби

Бившият служител на НСО Полк. Николай Марков се включи по телефона в ефира на еМисия …