четвъртък , 19 юли 2018
Начало / Код 11-13 / Гледат делото срещу бившия военен министър Николай Ненчев

Гледат делото срещу бившия военен министър Николай Ненчев

Софийският градски съд гледа делото срещу бившия военен министър Николай Ненчев. То е за ремонта на самолетите МиГ-29 в Полша.

До момента са събрани над 40 тома доказателства, а сред свидетелите беше и президентът и бивш командир на Военно-въздушните сили – Румен Радев.
Според прокуратурата Ненчев не е изпълнил cлyжебните cи задължения като от май до септември 2015 г. не е осигурил авиационната безопасност и летателната годност на авиацията.

Ненчев не е изпълнявал договорите за ремонт на руските изтребители с фирмата производител. Вместо това бившият военен министър сключил договор с Полша за ремонт на шест двигателя на старите изтребители. От Москва тогава реагираха остро.

Днес първият свидетел вече беше изслушван, като след това стана ясно, че договорът за ремонт на МиГ-29 от руска страна е бил много по-изгоден, отколкото този в Полша. Двигателите пък можело да бъдат ремонтирани единствено и само в руската компания, тъй като тя има резервни части.

Вижте още какво коментира пред Би Ай Ти Валери Каменов – свидетел по делото, както и самият подсъдим – Николай Ненчев!

Вижте също

Финансовият журналист Кузман Илиев: Паниката на „Уолстрийт“ от вчера е симптом за това колко много напрежение има на пазарите

Какво се случва след паниката от вчера заради сриването на „Уолстрийт“? Може ли да се …