петък , 21 юли 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Предавания / еМисия България / Герт Вилдерс пред Ралица Василева: Искам затворени за мюсюлмани граници и Холандия вън от ЕС
INTERVIEW_RALITSA_VASILEVA_GERT_VILDNERS картинка

Герт Вилдерс пред Ралица Василева: Искам затворени за мюсюлмани граници и Холандия вън от ЕС

Моето послание е, че ставаме свидетели на един и същ процес в САЩ и Европа – все повече хора се чувстват откъснати от големия политически елит, непредставени и дори изоставени.

Това заяви лидерът на холандската крайнодясна Партия на свободата Герт Вилдерс в специално интервю за Ралица Василева от конференцията на републиканците в Кливланд. Вилдерс бе там, за да подкрепи кандидата на Републиканската партия за президент Доналд Тръмп.

Според него Тръмп печели популярност, защото се обръща към хората, които извършват физически труд, т.нар. сини якички. Това са нормалните, обикновените, работещите хора, добавя той.

За Вилдерс решението е границите на европейските страни и САЩ да бъдат затворени за имигранти от ислямски държави – не защото по думите му всички от тях са лоши хора, а защото водят със себе си идеология и култура, несъвместима със свободата.

Според политика родната му Холандия трябва да излезе с ЕС, за което той би насочил референдум, ако спечели изборите догодина и стане премиер.

Той уточни, че все пак прави разлика между умерените мюсюлмани и другите, които поддържат шариата и идеологията на „Ислямска държава“. Ще продължим да бъдем толерантни с хората, които са толерантни към нас, отговори той в отговор на въпрос какво ще стане с тези мюсюлмани, които вече живеят в Европа.

Чуйте цялото интервю на Ралица Василева с Герт Вилдерс:

Вижте също

koli

Бъдещето на автомобилната индустрия е в електромобилите

Възможно ли е бъдещето днес? Националният доверителен екофонд отпусна 1 милион и 300 хиляди лв …