четвъртък , 21 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Гергана Змийчарова и нейният свят на изкуството

Гергана Змийчарова и нейният свят на изкуството

Тази вечер в Народния театър можете да гледате пиесата „Майстори“. За Гергана Змийчарова, която играе ролята на Милкана, това е дебют на сцената на първия ни театър. Постановката е на съпруга й Петринел Гочев. Актриса, фотограф и художник, за Гергана Змийчарова сякаш няма невъзможни неща.

Тя има много таланти. Влага във всеки свои творчески проект емоции и страст, които няма как да не впечатлят. Светът й е свързан с изкуството и независимо каква форма на изразяване избира, резултатът винаги е впечатляващ.

Змийчарова се впуска в професията с повече желание и доза съмнение в успеха. Учи в класа на Цветана Манева. „Тя ме научи, че човек трябва да използва даденостите си и да ги използва максимално“, сподели Змийчарова. „Добила съм усещането, че в нашата професия сме ние, нашите емоции и усещания, а не играенето на някакви роли“, добавя актрисата.

Тя е изключително експресивна и в картините си. „Жените са много по-жестоки в изкуството. Психотерапевт ми каза, че когато успяваш да преработиш негативната енергия в творчество, е психическо здраве“, добавя Змийчарова. Тя разказва и как се работи с Петринел Гочев и как е изграден образа на Милкана в „Майстори“.

Вижте интервюто на Кремена Николова:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …