четвъртък , 19 юли 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Гергана Паси: Европа е обречена да бъде мъдра

Гергана Паси: Европа е обречена да бъде мъдра

„Гражданското общество се надига в ключовите моменти. Случващото се в Унгария показва съвременното лице на европейския популизъм. Част от проблемите са общовалидни за Европа. Много често партийното ръководство на ЕНП си затваря очите за случвашото се в Унгария“ – смята Гергана Паси.

„Двоен стандарт в Европа винаги е съществувал. Слава Богу, Европа успява да го свали до изискуемия минимум. Може би някои от процесите, които текат в България, също оставят подобно съмнение, като например включването ни в Шенген. Надавам се да видим едно пълноценно председателство на ЕС от наша страна и това ще даде ново самочувствие на България“ – заявява Паси.

„Едно от първите решения на новото правителство би трябвало да е излъчването на български еврокомисар. България има много солидни имена, които биха стояли добре в Европа“ – смята Гергана Паси.

„Това, което ни липсва е говорене за истинските приоритети. Председателството не е само ремонт на НДК и кетъринг. Това е уникална възможност да „придобием собственост“ при вземане на решенията в Европа. България може да извлече дивиденти за самата себе си. България ще прердседателствува ЕРС, тояно когато ще се договаря излизането на Велкикобритания. Този развод няма да е нито лесен, нито приятен процес. Нещата ще загрубеят.

Във Великобритания има две ключови агенции. Едната е тази за лекарствата, която си търси своя нов дом. България има легитимен интерес и право да поискаме да бъдем домакини на агенцията“ – смята Гергана Паси.

Какво още споделя бившият министър Гергана Паси, вижте в следното видео:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …

2 коментара

  1. Гергана Паси обаче не е.

  2. Дървосекачът

    За Протокола :
    – Да ! – г-жа Грънчарова-Паси Е тази която Ни Трябва като ЕС Комисар/Депутат !, и то с Разширени правомощия.