вторник , 19 юни 2018
Начало / Жива връзка / ГЕРБ и Обединени патриоти уточняват състава на новия кабинет

ГЕРБ и Обединени патриоти уточняват състава на новия кабинет

България пред поредна смяна на властта. На последна среща бъдещите управляващи от ГЕРБ и Обединените патриоти уточняват състава на новия кабинет. Служебното правителство пък вече се прощава с властта и вчера отчете свършеното за последните три месеца. Това, което е ясно към момента е, че патриотите ще имат един вицепремиер, но все още не е ясно нито неговото име, нито колко други министерства ще оглавят.

Ето какви са основните предположения до момента. Засега единственият напълно сигурен вицепремиер е Томислав Дончев. До вчера такава беше и Лилияна Павлова, след скандалите в агенция Пътна Инфраструктура обаче било възможно да остане извън кабинета. За трети вицепремиер се спряга името на Красимир Каракачанов, който най-вероятно ще поеме и министерството на отбраната. Възможно е обаче вместо това Валери Симеонов да стане вице, но с друг ресор.

Патриотите вероятно ще участват в кабинета с трима министри – Красимир Каракачанов на отбраната, Нено Димов на екологията и Емил Караниколов на икономиката. Сред последните изненади са слуховете за рокади във външното министерство и министерството на правосъдието. Заговори се, че правосъдният министър в кабинета Борисов две – Екатерина Захариева ще поеме поста външен министър, а правосъдното министерство ще бъде оглавено от Цецка Цачева.

След днешната последна среща между ГЕРБ и Обединените патриоти, бъдещите управляващи обявиха, че не е изключено в списъка да има и неочаквани имена.

Вижте повече в следващото видео:

Вижте също

Живка Петрова: Целта на „Малко българско училище“ е да започне новата учебна година в нова сграда

Директорът на най-голямото българско училище „Малко българско училище“ в Чикагското предградие Ел Гроув – Живка …