понеделник , 19 ноември 2018
Начало / Код 11-13 / ГЕРБ и БСП в задочен спор за подслушването, от Столетницата искат мораториум върху новите частни болници

ГЕРБ и БСП в задочен спор за подслушването, от Столетницата искат мораториум върху новите частни болници

Представители на БСП и ГЕРБ влязоха в задочен спор в ефира на Код 11-13 дали са подслушвани политици, магистрати и журналисти.

Най-напред своята теза по казуса изложи депутатът от БСП Христо Проданов.

„Аз не виждам тук да има сблъсък, защото не може да се нарече сблъсък изнасянето на една истина. Вчера директорът на бюрото за контрол на СРС-та изнесе истинските факти за това как се използват СРС-та в България. Не знам за главния прокурор какво значи „масовост“. Ще дам пример с народното събрание. Тук сме 240 народни представители. Ако 10 процента примерно от тях се подслушват и те са от групата на опозицията, за групата на опозицията това добива масовост“. Той обясни ,че БСП са предложили в парламента и мораториум да се регистрират повече частни болници.

„Това не е забрана, това е временна мярка. И понеже сме последователни във всяка тема, която обсъждаме ние предлагаме продължение на дебатите, които направихме по време на обсъждането на бюджета. Ние смятаме,че държавните болници да не са търговски дружества, защото смятаме,че здравеопазването не може да бъде търговия“, обясни Проданов.

Манол Манев от ГЕРБ представи позицията на неговата парти по темата подслушване и здравеопазване. „Мораториумът за нови частни болници , което те са предложили, все още не сме го видели и не мога да го коментирам. А за подслушването- съветвам гражданите да прочетат доклада, той е свободен, не е засекретен, качен е в сайтовете. И да видят ,че в официалният документ излязъл от бюрото, такива данни няма. Това,че вчера имаше едно изказване на границите на политически анализ, направено от ръководителя на Бюрото, в което завърши с това,че всички служби, съдебни органи, инстанции, свързани с контрола на СРС-та, пречат на бюрото да си върши работата.“, каза Манев.

Вижте също

Финансовият журналист Кузман Илиев: Паниката на „Уолстрийт“ от вчера е симптом за това колко много напрежение има на пазарите

Какво се случва след паниката от вчера заради сриването на „Уолстрийт“? Може ли да се …