четвъртък , 21 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Георги Томов – творецът като биограф на времето

Георги Томов – творецът като биограф на времето

С писателя Георги Томов разговаряхме в еМисия България за отношението към жените, перспективата пред младите и за това да бъдеш биограф на времето си.

„Моето наблюдение е, че с навлизане на кризата в живота ни, винаги жените са тези, които изваждат семейството от кризата, докато мъжете се шашнаха. Не виждам причина защо жените да не изведат и света от кризата“, каза писателят. 

Той коментира още, че ние не знаем какво искаме да постигнем в морален, и икономически аспект, като нямаме никаква визия за бъдещето. А това е деструктивен процес, заради който много млади хора напускат страната.

„Човек иска елементарни неща – чувство за справедливост, което да бъде повсеместно, и сугирнсост. Когато не вижда, че усилията му биха довели до някакъв положителен резултат, то се обезмисля всичко“, подчерта Георги Томов.

Той посочи, че в ролята си на преподавател в университета е забелязал, че обезсмисляме труда на младите и те на виждат смисъла да учат.

„Преди всичко трябва да дадем икономическа надежда на младите да останат в България“, каза още той.

Целия разговор за актуалните проблеми на съвремието с Георги Томов можете да видите във видеото:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …