сряда , 21 март 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Георги Рачев: От 18 февруари може да очакваме затопляне

Георги Рачев: От 18 февруари може да очакваме затопляне

Пролетта в България идва по три начина. Астрономически настъпва на 21 март. Климатично зимните месеци си отиват с февруари. Третият начин е, когато средните денонощни температури се установят трайно над 5 градуса. Това е метереологичното понятие за пролетта. Можем да очакваме от 18 февруари точно това – приближаване до нормални за февруари месец температури и затопляне в рамките на нормалното. За нас, които изкарахме доста дълга зима за последните 15 години, ще ни се стори доста топло.

Това коментира климатологът Георги Рачев в предаването еМисия България по Би Ай Ти.

По думите му до края на месеца ни очаква сухо време, а на 25-26 февруари може да позавали. След това ще попаднем антициклонално състояние – хладна сутрин и вечер, с до 10 градуса през деня. Очаква ни нормално време за февруари, дори и малко по-топло, каза още Рачев.

Климатологът беше категоричен, че няма опасност до края на февруари за преливане на реки заради топящия се сняг.

Той посочи, че за любителите на зимните спортове до края на месеца планината ще бъде истински рай.

Дали наистина съвременните коли и отопление замърсяват въздуха в големите градове повече – вижте отговора на климатолога Георги Рачев:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …