неделя , 28 май 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Предавания / Просто Диков / Георги Пеев за живота между отчаянието и надеждата с два присадени органа
DIKOV_GEORGI_PEEV картинка

Георги Пеев за живота между отчаянието и надеждата с два присадени органа

„Много малко неща ме плашат, аз съм човек, който не се страхува почти от нищо. Страхувам се повече за семейството си и за близките, за хората, които обичам, а не толкова от болката или че някой може да ми причини нещо“.

Това споделя в първата част на човешко и откровено интервю за „Просто Диков“ Георги Пеев, единственият българин с два присадени органа – бъбрек и сърце.

Георги разказва, че детето му, което сега е на 8 години, е било на 5, когато му правят първата трансплантация – на сърце. Три години по-късно следва и втората – на бъбрек.

Обяснявал съм му, че съм смел човек и искам той да порасне като мене, казва Георги, според когото той е късметлия и е останал жив благодарение на шанса си и на прекрасните български специалисти, сред които една от лекарките, която се грижи за трансплантираните – д-р Незабравка Чилингирова.

Животът на трансплантираните не е лек, признава Георги.

Какво е да живееш с чужд орган и как изглежда животът на трансплантираните и на чакащите трансплантация у нас между отчаянието и надеждата – чуйте в първата част на интервюто с Георги Пеев:

Вижте също

mariankostov

Предприемачът Мариан Колев за цената на успеха: Забранил съм си моят глас да има по-голяма сила

Мариан Колев е един от хората, които се присъединиха към гневното писмо на Ивайло Пенчев …