петък , 28 юли 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Предавания / еМисия България / Георги Лозанов за оставката си: Нямах какво друго да направя
lozanov

Георги Лозанов за оставката си: Нямах какво друго да направя

Председателят на Съвета за електронни медии (СЕМ) Георги Лозанов подаде оставка. „Изправен съм пред противоречие, от което не откривам друг персонален изход освен напускането на съвета“, с това волеизявление той обяви, че напуска медийния регулатор.

„Конкретния повод бе искането на агенция „ПИК“ за регистрация на телевизия. И тъй като агенцията е свързана с една агресивна реторика, често в регистрите на враждебаната реч, твърде характерна за много онлайн медии, а законът не дава никакви основания да откаже съветът тази регистрация, то в този смисъл нямах какво друго да направя“, каза самият Лозанав в ефира на Би Ай Ти.

Той бе категоричен, че напуска СЕМ.

 

 

По-рано членът на регулатора Иво Атанасов коментира, че не е можело да не се вземе решение за регистрация на новата телевизия, защото тя отговаря на законовите изисквания.

„Георги Лозанов има морални съображения да не подпише решението. Като част от СЕМ не можем да налагаме личния си вкус, но сме задължени да действае по законосъобразен начин“, посочи още Атанасов.

Дали оставката на Лозанов ще бъде гласувана от членовете на регулатора, или просто ще влезе в сила след подаването ѝ, ще се разбере на следващото заседание на СЕМ на 1 март.

Вижте също

telk

Отново напрежение в ТЕЛК-овете – кой носи отговорност за хаоса и има ли решение на проблемите

И децата у нас знаят, че в системата на ТЕЛК-овете има гигантски проблем, който носи …