вторник , 27 юни 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Предавания / Просто Диков / Георги Кадиев: Цачева беше най-лесно заменимата и затова Борисов я избра
DIKOV_KADIEV картинка

Георги Кадиев: Цачева беше най-лесно заменимата и затова Борисов я избра

Взехме решение да подкрепим всеки кандидат, който е срещу ГЕРБ, заяви в „Просто Диков“ лидерът на „Нормална България“ Георги Кадиев. Той бе категоричен, че ако имаме интерес от промяна, ГЕРБ трябва да ги няма, като призова всеки избирател да помогне за това.

Запитан какво ще стане след идната неделя, той отговори: „Ако спечели ГЕРБ – нищо не става, ако загуби – отиваме на предсрочни избори“. Според него премиерът Бойко Борисов е бил готов да подаде оставка, но „тези около него, дето никога няма да видят министерско кресло“, са го разубедили.

Според Кадиев преднината на ген. Румен Радев се дължи най-малкото на това, че Цецка Цачева е „кандидат под всякаква критика“. „Цецка беше най-лесно заменимата и затова Борисов я избра. Той реши, че който и да сложи, ще стане, и за пръв път подцени ситуацията.“

Един кандидат най-малкото трябва да говори английски, да има международен опит, да е главнокомандуващ, отбеляза той и попита: „Ако утре има криза, кой от двамата ще се справи по-добре?“.

„В случая с Радев хората гласуваха за някаква енигма, защото не го познават. И никой не го опозна и в кампанията, в която него почти го нямаше. Нито едно негово послание не стигна до мен, освен клишета“, разкритикува все пак той кандидата на левицата.

Според него е неочаквано генералът да не иска оставката на правителството, като вероятно смята, че така помагат на кампанията си.

Що се отнася до отказа на Радев и Цачева да отидат на финален дебат, според него това е най-вероятно взаимно договорено, за да не допуснат грешка.

Учудвам се на Корнелия Нинова, че напипа слабото му място, отбеляза още Кадиев.

Георги Кадиев коментира и изборите в „Младост“, след които лидерът на протестиращите в района Десислава Иванчева излиза на балотаж срещу кандидата за кмет на ГЕРБ Мария Илиева.

Тя започна от пет души, събрали се да защитят градинката си, мина през подписка за референдум, през оставка на Илиева и стигна балотаж, напомни той.

Според него именно това е начинът да се прави политика – от обикновените хора с кауза срещу партийните номенклатурни кадри.

Вижте също

DIKOV_NSO

Николай Марков: Развинтените болтове на кола на НСО са саботаж срещу военизирана служба, а Борисов омаловажава случката

В „Просто Диков“ продължаваме темата с развинтените болтове на автомобил на НСО, с който се …