сряда , 21 март 2018
Начало / Предавания / Честно Казано / Георги Георгиев от БОЕЦ за непримиримостта към мафията във властта

Георги Георгиев от БОЕЦ за непримиримостта към мафията във властта

Гост на „Честно казано“ и Люба Кулезич е лидерът на гражданско сдружение, родено във Видин, за борба с корупцията. То се нарича БОЕЦ – същото, което поиска и не получи достъп до тайната стенограма за КТБ. Същото сдружение поиска и проверка на инспектората към ВСС за главния прокурор Сотир Цацаров по ЦУМ-гейт. Внезапно това искане бе удовлетворено и проверката започва.

Георги Георгиев коментира казусите и отговори на въпроса дали не се страхуват, че ще бъдат употребени.

„За нас е важно, че има хора, които са непримирими. БОЕЦ означава – България обединена с една цел. И целта е да си върнем държавата от лапите на мафията, от лапите на дебелите“, подчерта Георгиев.
По думите му, това е реална война на нашето общество с нашите управляващи. Георгиев разказа за създаването на сдружението БОЕЦ като посочи, че още през 2013 г. е участвал с протести пред парламента. Иначе самият той има шивашка фирма, която се занимава с детски облекла.

„БОЕЦ се доказахме като една от организациите, които не правят компромис. Към момента сме около 30 човека и имаме структури в различни градове в страната. Това е важно и трябва да го правим“, подчерта Георги Георгиев. Той каза, че обществото приема всичко, което се случва в страната, без да реагира и по думите му в това е тежкият проблем.

Георгиев посочи, че всеки води своите битки сам, а е нужно обединение. „Доказано е, че през партии и избори не става. Те само легитимират властта на мафията. Остава гражданското общество да се вдигне на революция, бунт, въстание, както искате го наречете“, посочи Георгиев.

Лидерът на сдружението посочи, че срещу Цацаров сигналът за ЦУМ-гейт е вторият, а предишният е бил свързан с Яневагейт.

„КТБ, „Ало, Ваньо“, „Яневагейт“ – нищо не се случи“, подчерта Георгиев. По думите му, ролята на прокуратурата е да оневинява своите господари като образува срещу тях негодни проверки. Според него не винаги всички са лоялни на мафията и може да дойде момент, в който тя да се разпука.

„Опитваме се да катализираме процесите на противоборство в тези среди. Това е единственото възможно, което можем да направим“, посочи лидерът на БОЕЦ и се закани тази проверка да стигне докрай. Геоегиев обясни и че е започнала подписка с искането за отстраняване на Цацаров от поста главен прокурор. Той разказа и за полицейски натиск над сина му.

Чуйте целия разговор с Георги Георгиев в следващото видео:

Вижте също

Коментарът на Люба Кулезич: Доброто съществува – бизнесмен подаде ръка на незрящата двойка Калина и Виктор да сбъднат мечтата си за бебе

Снощи в нашето студио гостуваха двама незрящи влюбени. Калина и Виктор дойдоха с двете си …