вторник , 20 март 2018
Начало / Спорно за спорта / Георги Димитров-Джеки: Само катеричките на „Армията“ останаха от ЦСКА

Георги Димитров-Джеки: Само катеричките на „Армията“ останаха от ЦСКА

Бившият защитник на армейците Георги Димитров-Джеки коментира управлението на ЦСКА, клуба и Едуард Йорданеску. Той каза, че разликата между ЦСКА и „Лудогорец“ е очевадна.

„Победиха ги само с класата си. Тоя отбор ЦСКА просто не прилича на отбор. За първи път ги гледам тези футболисти. Не се учудвам, че са на пето място и побеждават само слаби отбори на собствен терен. Елементарни футболисти – в България е пълно с такива“, заяви Джеки. Той каза, че не познава треньора Едуард Йодранеску, но според него когато един треньор поема отбора, трябва първо да прецени футболистите. „Не е проблемът в треньора. Там проблемът е във всичко“, категоричен е Георги Димитров. По повод смените на футболисти в отбора, които се предвиждат, той каза, че смените са само, за да заблуждават хората. „След 10 дни няма да има и 1000 души на стадиона“, добави бившият защитник.

Той каза, че играят със 7 защитника и не поглеждат изобщо към вратата. „Един удар биха и той влезе, случайно. Няма организация. Ръководството се бори да се легитимира, а истинската легитимация е да направиш отбор. Хората като виждат, че няма резултати…“, коментира Джеки. Той каза, че от 20 години всичко е изкуствено.

„Минават всякакви хора през „Армията“. Не знам с каква цел. Единствено катеричките, които са останали на „Армията“, само те може да са от ЦСКА. Останали са двама-трима – вечната Амбър – Пенев и Джони Велинов. Какъв гранд е това?“, коментира още Георги Димитров. Той каза и че е видял емблемата и посочи, че не знае дали имат право да я носят.

„Да отидеш там и публиката да бие тези деца. Унижиха Стоичков. Всичко е провокация. Емо Костадинов го псуват. Защо не питате Сашо Манов къде е купата на съветската армия?“, каза още бившият защитник.

„Не съм привърженик. Аз съм в историята. Бил съм футболист, не мога да бъда привърженик. Ходя на мачове на „Лудогорец“. Тук отношението им след като съм се отказал от футбола…не ми се говори. Все пак човек има достойнство и никой не може да ти вземе достойнството. Никога не съм бил пълзящ в живота и няма да бъда“, категоричен е Георги Димитров. Той подчерта, че тази история е градена години наред и добави, че се подиграват със Стоичков и не могат да съберат 60 000 лв.

„Има хора комплексирани, елементарни. Има хора, които все пак го гледат и са фенове и не ми е приятно да ги говоря тези неща. Отдавна българският футбол върви надолу“, смята още Джеки. Той посочи и че се въртят едни и същи хора, които не уважават постиженията и личностите.

Чуйте целия разговор с Георги Димитров-Джеки в следващото видео:

Вижте също

Грозданов: Левски не играе така, както ни се иска. Футболът в България е далеч от европейския

Некачествен футбол, лоша материална база и първенство, което предизвиква интерес само и единствено заради формата, …