понеделник , 23 юли 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Георги Данаилов за света от тези дни, погледнат от Ковачевица

Георги Данаилов за света от тези дни, погледнат от Ковачевица

Захари Стоянов е бил заловен до село Терзийско, Троянско, от четирима българи, които са го предали на турците, и фактът, че това село празнува деня, в който е заловен, за официален празник, е учудващ.

Тази история разказа за еМисия България от дима си в село Ковачевица писателят Георги Данаилов.

С нея той направи индиректно сравнение и с историята на предадения на турските власти Абдуллах Бююк, която развълнува и възмути обществото ни.

Според Данаилов за грешките не е нужда къса историческа и политическа памет, а просто определена нагласа.

За да се помни нещо, то трябва да е направило силно впечатление, смята писателят, който отново разказа за любимия си учител. Щастлив съм, защото в живота си имах добри учители, а това е едно от най-важните неща, добави той.

Какво още каза мъдрецът за учителите, които „като Господ“ ни вдигат, за вечните въпроси, които ни правят човеци, за желанието да имаш власт и за нещата от живота – чуйте в целия разговор с него:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …