сряда , 21 март 2018
Начало / Спорно за спорта / Георги Атанасов: Борисов удари рамо на ЦСКА след 27 години геноцид срещу клуба. БФС създава условия за уговорени мачове

Георги Атанасов: Борисов удари рамо на ЦСКА след 27 години геноцид срещу клуба. БФС създава условия за уговорени мачове

Премиерът Бойко Борисов удари рамо на ЦСКА след 27 години геноцид срещу клуба, коментира в „Спорно за спорта“ спорният журналист Георги Атанасов. Борисов и спортният министър Красен Кралев усетиха, че тази политическа и социална рана около ЦСКА трябва най-сетне да се затвори, добави той.

Атанасов коментира и последния мач между ЦСКА и „Лудогорец“ в Разград, завършил с равенство 1:1. По думите му сблъсъкът е бил интересен и е надхвърлил неговите очаквания.

„В последните мачове под ръководството на Стамен Белчев отборът показва едно израстване. През пролетта ЦСКА намери облик и ритъм в играта и вече не е тази хаотична дружина, каквато беше през дълги моменти на есента“, констатира спортният журналист.

Според него в случая трябва да се отдаде заслуженото на „един скромен и подценяван от мнозина специалист като Белчев“. Атанасов подчерта, че треньорът „без да шуми и дори прекалено скромно и свито, тихо и бавно успя да направи една добра продукция“.

Българският футбол има една клубна ценност и това е вечното дерби

ЦСКА-„Левски“, категоричен е Герги Атанасов, който подчерта, че много хора от синия лагер са заявили ясно и категорично след последния мач, вкл. треньорът Николай Митов, че това е „мачът“ с голямо М.

Нашият футбол е стигнал дотам някакви фирмени отборчета да играят пред 70-80 души публика, изрази съжаление Атанасов.

Жутналистът коментира и предстоящия търг за емблемата на ЦСКА,

на 30 май в Кърджали, като според него напрежението около тази тема се поддържа изкуствено.

ЦСКА вече има регистрирана юбилейна емблема за 70-годишнината, отбеляза той и добави, че в крайна сметка става дума само за едно графично лого. То се пълни със съдържание и морал единствено от привържениците, приемствеността, клубните стойности, смята журналистът и се надява здравият разум да надделее и емблемата да иде там, където е мястото й – „при единствения и неделим професионален клуб на Българска армия“.

По думите му върху Гриша Ганчев и ЦСКА е била поставена „своеобразна задкулисна вилка“ от Кирил Домусчиев. Хората, които са се разровили в бумагите, са открили, че адвокатка на една от фирмите, участващи срещу ЦСКА в търга, е също юридическо лице, свързано с него, добави той, като

обясни как работи криминалната схема за измама според него

Георги Атанасов обсъди и темата с уговорените мачове. Корупцията е достигнала до такива нива в целия спорт, мафията така е оплела всичко, че положението е трагично, отчете песемистично той. Познати от спортните среди ми казват, че заразата на черното тото е достигнала вече до баскетболното и волейболното първенство, добави журналистът.

БФС създава условия за уговорени мачове в първенството

с абсурдната си наредба – човек трябва да е магистър, за да разбере тази система, твърди Атанасов, според когото съюзът имитира дейност. Някои от БФС са оплетени в цялата съдийска и тото схема, подозира журналистът. Той е песимист, че нещо ще се случи след разследването, като според него ще бъдат търсени изкупителни жертви.

Чуйте целия разговор с Георги Атанасов:

и

Вижте също

Банкер е новият президент на Серия А. Контузеният Неймар се подвизава в нощни заведения. Роналдо: Аз съм най-добрият

Италианската Серия А има нов президент. Гаетано Мичике беше избран с пълно мнозинство от всички …