четвъртък , 21 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Георг Георгиев: Разрезът между БСП и ГЕРБ е епохален, нямаме допирателни

Георг Георгиев: Разрезът между БСП и ГЕРБ е епохален, нямаме допирателни

В еМисия България продължаваме да ви запознаваме с кандидатите за депутати от различни политически партии. Днес в студиото гостува Георг Георгиев от ГЕРБ, кандидат за народен представител от 24 МИР – София.

„С вчерашното си говорене лидерът на БСП показа, че по никакъв начин не се вписва в модерността и процесите, които протичат в България. Това, да кажеш, че времето, в което всъщност се заражда българската свобода, ти е отнело и те е ощетило, за мен, като млад човек, е обидно“, коментира изказването на Корнелия Нинова Георгиев.

По думите му, изказването й е дошло след като е чул разказа на единствения оцелял в лагера в Слънчев бряг. Той посочи, че, ако такова изказване, бъде направено в Полша, Румъния или Унгария, това автоматично ще означава политическа смърт.

Георг Георгиев посочи, че не вижда нито една допирна точка между ГЕРБ и БСП. „Оставям настрана това, че програмите и целите ни са съвсем различни. Не мога да си представя да станем съучастници в нещо, което ще доведе до тотална щета за държавата. Няма как да има каквато и да е допирателна до двете партии – идеологически, ценностно и морално.
Разрезът между нас и тях е епохален“, категоричен е Георгиев.

По думите му, победата на президентските избори на Румен Радев, не им принадлежи. „Наблюдаваме раздвижване на политическите пластове. Не вярвам хората да са забравили, че БСП управляваха преди 2 години. Българският народ изгради инстинкт за самосъхранение и с гласа си може да накаже“, заяви още той.

„Ако ГЕРБ е първа политическа сила, ще направи опит да състави правителство. Единственият наш естествен съюзник, са партиите от център-дясно. В това отношение, ние сме напълно откровени и ясни в намеренията си. Много се надяваме, че ще се формира едно дясно-центристко мнозинство. За 2 години и половина успяхме да изпълним 80% от ангажиментите си, които бяхме поели“, подчерта Георг Георгиев.

По думите му, ГЕРБ не излиза с изненади и няма да има „мъгла“ след 26-ти март. Той каза, че потенциалът на коалиция между БСП и ДПС не е изключен. Според него, Корнелия Нинова трябва да излезе и да представи хората, които ще седнат в Министерския съвет и да представи експертите си.

„Плаващото мнозинство не е феномен“, заяви Георгиев и посочи, че законодателният орган взема решения, важни за държавата и в това могат да се включат всички партии. „Това не е някаква неясна и безпринципна практика“, добави още той.

Георгиев коментира и темата за Турция и има ли намеса в политиката й в България. „Вярвам и се надявам, че са направени съответните изводи и българската държава и действащите институции ще вземат мерки. Слубежното правителство трябва да увери всички, че са взети всички необходими мерки, за да няма външна намеса“, добави Георгиев.

Той каза, че вярва в честността на изборите. „Всички обвинения, които са били отправяни и към нас, бяха тотално опровергани. Ние винаги сме подкрепяли честните избори“, смята още той и коментира отстраняването на общинските съветници.

„Нека удвоим силите си и всички партии да се отправим към вота на 26-ти март. Ако не вярвах в трети кабинет на Борисов, нямаше да съм част от тази партия“, заяви още той.

Чуйте целия разговор с Георг Георгиев от ГЕРБ в следващото видео:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …