четвъртък , 21 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Генка Шикерова за скандала с линейките: Формално нещата са променени, но на практика са същите

Генка Шикерова за скандала с линейките: Формално нещата са променени, но на практика са същите

Работещи в Бърза помощ споделят, че формално нещата са се променили, но съществуват и устни заповеди, а те са всичко да си продължи по досегашния начин.

Това сподели в „Просто Диков“ журналистката Генка Шикерова относно последствията от нейното разследване, разкрило, че линейки от цялата Софийска област идват, за да зареждат гориво от определена верига бензиностанции в столицата. Някои дори изминават по 200 км за целта. За него тя говори в предишното предаване на „Просто Диков“ (виж тук).

„Бяха сключени договори с още няколко бензиностанции, за да може по думите на д-р Георги Гелев, шефът на Бърза помощ, да се осигури зареждане и в съответните региони и да не се разхождат линейките до София.

Бе казано също, че ще бъде направена проверка и на обществените поръчки, които Центърът за спешна медицинска помощ е сключил, но до този момент не съм чула оповестени данни“, разказа още тя.

За практиката пациенти да се карат само в определени болници, „по поръчка“, Шикерова отбеляза, че тя е от години и не е масова, а се извършва само от определени екипи.

Работещи в сектора го признават, ръководството на Центъра се опитва да неглижира проблема, а Министерството на здравеопазването мълчи, посочи журналистката.

Докъде стига разпределението на тези пари (които болниците плащат за доведен при тях здравноосигурен пациент по скъпа здравна пътека, най-вече с диагнози, свързани с прилагане на медицински изделия – бел.ред.), можем само да гадаем и да имаме подозрения, отбеляза още Генка Шикерова. Чуйте целия разговор с нея по темата:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …